Hudvård för honom

Häromdagen öppnade vi, hösten till ära, ett set produkter till min käre man. Konstigt – eller egentligen ganska logiskt – nog så blir både han och jag mer peppade till hudvård höst- och vintertid. Som tur har jag ju hyllorna fulla här hemma så blir behovet av något stort är det bara att ta en sväng in till kontoret. Det vi valde ut åt honom den här gången var en regngöringstvål, fuktkräm med spf 30 till ansiktet och ansiktsvatten som tar upp fördelarna från fuktkrämen bättre och ger huden mjuk och fräsch. Kan ju låta lite onödigt för en man att ha mjuk hy, men faktum är att det är riktigt trevligt med en känsla av välvårdad hy i ansiktet. Det är väl kanske bara svårare att medge för en karlakarl…

Hursomhelst, finns nog inte mycket som slår känslan av en frisk hy när allt annat sviker en under de torra vintermånaderna då huden bara törstar efter fukt! Här är favoriterna ur männens hylla här hemma. Produkterna är helt parfymfria, skonsamma för känslig hy, rengör på djupet, fräschar upp och ger bra med fukt åt alla hudtyper. Det som många glömmer, inte bara män utan även kvinnor, är att rengöringen är lika viktig som fukten eftersom den tar bort döda hudceller och smuts som samlats på huden under dagen och som gör att du kan få dålig hy, rynkor i förtid och huden kan tappa sin lyster. Använder du bara fuktkrämen är det i princip som att du smörjer in dina döda hudceller, men har du rengjort före slipper fukten dit den ska för att göra jobbet den är tänkt för. Sen finns det såklart kompletteringsprodukter, som tonern då t.ex. Men jag brukar alltid säga: Ingen fukt utan rengöring och ingen rengöring utan fukt!
IMG_5505.jpgDetta inlägget är inte ett samarbete av något slag utan bara ett tips om suveräna produkter till dig som är man. Dessa kommer från Mary Kay. Kontakta din egen konsult om du är intresserad, har du ingen är det bara att kontakta mig, så hjälper jag dig hitta rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s