Skämtar du med mig?

Okej, okej, jag tänker inte börja ett inlägg med att klaga så jag skriver såhär, Elmer sover bättre på nätterna nu än han gjort tidigare. I förrgår sov han en hel natt mellan 20:30-06, så när som på några oroliga uppvaknanden mellan 21 och 22. Vanligtvis ska han bara äta en gång/natt, och tro mig, han behöver verkligen den maten, annars är det hysterisk gråt som gäller, har svårt att tro det själv men efter att försökt med både napp och med vatten utan att han tystnar förrän mjölken kommer till undsättning måste jag bara lita på att han vet bäst om han är hungrig eller ej. Och ja, han får mat fem gånger om dagen, plus lite mjölk.

Men till saken, eller rättare sagt frågan: Hur gör ni föräldrar som stiger upp tidigt på morgonen med era små? Nu talar jag 05:30-06-tiden varenda eviga morgon! Håller på att bli tokig när den här typen stiger upp och börjar prata med oss för att få vår uppmärksamhet och det är så tidigt att allt ännu är tyst och mörkt. Det värsta är att han själv är trött också, det märks, när han väl kommit ur sängen ligger han mest på golvet och myser med sin nalle och släpar sig fram på mage snarare än rusar omkring och hittar på det ena upptåget efter det andra! Men varför sover han inte då bara vidare i stället för att stiga upp och halvsova? Efter två-tre timmar lägger han sig igen, vilket resulterar i att vi nog ännu får ha två tupplurer per dag åt honom för att han ska orka ordentligt och inte bli övertrött.

 


Det känns nästan som att han retas med oss, och bara stiger upp på grund av det! Haha, såklart är det ju inte så, men det känns minsann så ibland!

Å andra sidan börjar jag jobba om en vecka, så det största problemet är väl kanske det att jag borde lära mig gå och lägga mig tidigare i stället. Nu är ju Tony hemma med honom till en början, men sen när det är slut och Tony och jag båda kommer ha tidigare morgnar måste ju Elmer ändå upp runt 6-tiden, så jag antar att det är lika bra vi vänjer oss.

img_5707Elmer och jag på villan häromdagen. Elmer kollar in min farfar som rensar lingon.

4 reaktioner till “Skämtar du med mig?

 1. Alla barn är ju olika men hos oss gjorde vi såhär när lillebror vid ca 10 månaders ålder började vakna runt 5 på morgnarna. Efter att först ha trott och hoppats att det var en fas bara som skulle gå om av sig själv insåg vi att så inte var fallet. Han fick börja sova en gång om dagen. Visst var det gnäll först och tröttsamma dagar för både lillebror och mamma, men efter ca 3-4 dagar satt den nya rutinen med en tupplur efter tidig lunch. Lillebror sov ca 20-07 om nätterna och tupplur ca 11:30-14 efter vår omändribg. Mycket nöjdare mamma! Hur vi överlevde den dryga månaden vi steg upp med lillebror runt 5 på morgonen har jag ingen aning om, men tydligen gick det också. Lite likadant tror jag nog ändå att det är med nattflaskan, det ÄR jobbigt att ta bort den för han är van att få den, men efter några kämpiga nätter vänjer han sig nog med det också. Om han ändå äter okej kvällsmål vid 20-snåret och äter bra under dagens lopp klarar han nog natten utan mat också. Kämpa på bara!

  Gilla

 2. Vi har oxå en morgonpigg kille som e nästan exakt lika gammal som er elmer. Han somnar mellan 20-20.30 å sover då till runt 6. Då dricker han välling i sängen. Vissa dgr, tyvärr alltför sällan då varken mamma eller storsyrran e så morgonpigga, somnar han om men det kan ta uppemot en timme. Men då sover han till 8.30!😍 Men de flesta dar går vi nog upp senast vid 6.30 för annars väcker han storsyrran. Minns att jag tyckte storsyrran vaknade tidigt trots att hon ALDRIG vaknat innan 7.30! Men ja. Mitt tips är att försöka vänta ut honom å se om han somnar om. Även om det tar en timme. Det skulle jag göra med vår om det inte vore för att han väcker storsyrran om vi stannar för länge i rummet de mornar han är mera på g. Flummigt. Å inget konkret. Men så har vi gjort.

  Gilla

 3. Vår lillasyster, som är lite yngre än Elmer, brukar vakna 5-5.30-tiden. Då brukar hon flytta till vår säng, dricka lite mjölk och ligga och småprata och busa med oss en stund. Jag och maken sover / halvsover vidare utan att låtsas om henne och småningom blir väl fröken uttråkad och somnar om. Minns vi gjorde lika då storasyster var liten.

  Gilla

 4. Som tur är vaknar vår dotter inte fullt så tidigt på morgonen utom någon enstaka gång (och då brukar hon som tur är oftast somna om efter lite mjölk), skulle aldrig klara av att stiga upp så tidigt för jag har blivit sååå morgontrött. Ibland sover hon i en fart tills vi stiger upp, men ofta vaknar hon 1-2 timmar innan det och somnar sen om efter en flaska mjölk. Då hon druckit klart lägger jag mig ner i sängen och låtsas sova, och oftast fattar hon galoppen och lugnar ner sig och så somnar vi båda om och sover ett tag till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s