Elmers ettårskontroll

Igår var vi hela familjen på Elmers ettårskontroll till rådgivningen. Tanken var att han skulle få sina vaccinationer samtidigt, men det blev inte av då vi tyckte han var så förkyld, så vi sköt upp det en vecka. För övrigt var han glad och sprallig under hela besöket, han skulle såklart testa alla nya leksaker i leksakshörnet, och sen briljerade han med att (kanske mest imponera på mig) plocka klossar i en sån där figurlåda. Det är lusigt vad de lär sig på rådgivningen! Förra gången, på hans 10-månaderskontroll, tog han sina första tre steg!

img_5966-1
Bild från ettårskalaset.

Jag frågade även om ärren han fått i ansiktet sen hans jobbiga svinkoppsinfektion, och hon trodde nog att de skulle försvinna. Jag vet att det bara är ytligheter, men jag kunde inte låta bli att fråga. Någon som har erfarenheter?

img_6005

Elmer med hans tre veckor äldre kompis Wendel.

img_6095img_6098img_6100
Elmer är idag en riktig liten spilevink, som vi skulle säga här. Ständigt med glimten i ögat och han har ett helt arsenal av miner som uttrycker de allra flesta känslorna, och mer därtill. Han har en sån humor och tycks veta vad han ska göra för att få folk att skratta!

Eftersom motoriken kom igång snabbt och han både sparka, kastar, springer, övar med innebandy- och hockeyklubban på allt som rör sig, och klättrar så har talet kanske inte kommit i första hand. Han använder massor av egna ord som vi såklart förstår, oftast, men rådgivningstanten sa att det troligen kommer igång först när han hamnar i dagis, eftersom han ju är van med att göra sig förstådd med sina egna ord här hemma.

Ord han använder nu är bland annat:
Mamma
Pappa
Boiile = bollen
Bmmma = blomma
Buua = Vovven
Bäää = Kissen
Akka = Flaska, anka, kasta
Kakk kakk = tack tack, kvack kvack
Mmpa = Lampa
Mppa = Moffa
Kocka = Klocka
Aabla = Tavla
Gigga = Bygga (med t.ex. lego)
Gliiga = används massor men jag har ingen aaaaning om vad det betyder
Poppa = Sånt som bränns eller inte får röras vid t.ex. ugnen, spisen, ljus, öppna spisen
Brrrmmmm = Bilen
Iia och Aa = Elias och Aaron (kusinerna)
… och mycket mer.

img_6057

0 år till 1 år

Nyfödd:
Vikt: 3830g
Längd: 51cm

1 år:
Vikt: 11 950g
Längd: 78,5cm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s