Riding the Bumblebee, pt.1

***Inlägget i stolt samarbete med MaxiShop och MaxiFun***

En härlig hösteftermiddag för lite över en månad sedan packade jag ner Elmer och vår gamla Emmaljunga i bilen och styrde kosan mot Jakobstad. Emmaljungans sittdel hade för länge sedan sett sina bästa dagar, och valet föll mellan att skaffa en ny vagn, eller att skaffa en ny stålbåge till sittdelens skärm, eftersom den helt och hållet gått av. Dessutom hade jag förra vintern i färskt minne, där Emmaljungans TPU-hjul, särskilt de små där framme, gjorde att varje vagnpromenad utgjorde en ständig skräck för att fastna i snöslasket.

Så tog jag kontakt med vackra Dovile, ägarinnan av Maxifun i Jakobstad, som med sin otroliga företagsamhet och driftighet genast bjöd in mig till sitt kontor på där vi satte oss ner med en kopp kaffe i handen och började fundera.
img_5718
Dovile är återförsäljare av det polska märket Bebetto, som snabbt efter att de kommit ut på marknaden stigit i popularitet tack vare sin praktiska design, vackra och personliga vagnar, samt sin kvalitet och bekvämlighet för såväl mamma som barn.

img_5720
I kontoret hade Dovile färdiga mappar, där jag fick bläddra mellan alla modeller, modellerna i sig skiljde sig inte mycket åt, mest i detaljerna, men jag fastnade på något sätt ändå för nykomlingen Murano.

img_5721
Det jag tyckte var så fantastiskt bra var det, att inte bara kunde jag se modellerna, utan jag fick även se och känna på materialet som representerades på varje sida. Muranon jag först funderade på, den gråa på bilden ovan, var så otroligt läcker med sina PU-läderdetaljer i vitt, i en kombination av mörkgrå och ljusgrå vattenavstötande och väder- och vindtåliga tyger!

img_5723
Denna gröna var också en favorit!

Man får sitta i lugn och ro och välja ut sin favoritmodell, för att sedan välja färger, och även hur man vill att chassit ser ut, det gick att välja mellan bland annat vit, metallic eller svart och alla var de så otroligt snygga!

img_5724
Här ovan ser ni svinsnygga Luca S-Line modellen!

img_5725
Torinon ovan hade en förvaringspåse som gick att stänga med dragkedja. Alla modellerna har svängbara framhjul i luft. Och jag tänker inte gå in på detaljerna förrän i ett senare inlägg, men wow vilken skillnad när man tidigare haft TPU-hjul – en positiv skillnad!

Efter många om och men föll ändå valet på denna snygging nedan! Jag lät mig inspireras lite av Transformers, och eftersom jag älskar Bumblebee så tyckte jag att den måste få följa med mig hem, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den, men jag kommer ta upp mina egna erfarenheter om vagnen i ett senare inlägg! Ska även försöka plita ihop ett videoinlägg. 🙂

Alla vagnar kommer fullt utrustade antingen som 2-in-1, eller 3-in-1.
Detta innebär alltså att du får en kombivagn, (2-in-1), som dessutom inkluderar mugghållare, regnskydd, myggnät och hör och häpna – skötväska!
Eller 3-in-1, som förutom allt ovan, även kommer med ett babyskydd till bilen som du smidigt kan klicka fast på vagnen! SÅ.HIMLA.BRA!

14527384_10154054189083121_1635500913_n

Blev först alldeles chockad och trodde inte riktigt mina öron när Dovile berättade om allt som ingick, och till vilket pris. Tänkte att det måste finnas någon hund begraven, men faktum är, att priset står oförändrat och är verkligen suveränt i jämförelse med många av de stora märkena folk använder här, den enda prisskillnaden som kommer är när du väljer mellan 2-in-1 och 3-in-1, och skillnaden var inte heller så stor! Jag beställde direkt en 3-in-1, eftersom babyskyddet vi har just nu börjar bli över 7 år gammalt.

Något jag också förvånades över och vad som kom som en positiv överraskning var faktumet att alla vagnar tillverkas efter beställning i Polen. Med andra ord står inga vagnar i något lager utan kommer färsktillverkad direkt till kunden. Vagnarna genomgår noggranna säkerhetstester och är EU-godkända inom alla kategorier. På Bebettos hemsida hittar man mer ingående om testerna som görs, bland annat hittade jag en video om deras nya stötdämpningsfunktion som de tillsatt i framhjulen. Om du t.ex. slår vagnen mot en trottoarkant eller råkar krocka med mot en vägg eller dylikt så absorberas stöten av framhjulen så att själva kollisionen blir väldigt mjuk och dämpad. Det och mycket annat hittade jag på websidan, som i övrigt ännu bara går på Polska och Engelska och några andra språk, dock inte svenska än.
img_5729

Dovile berättade om sina stora visioner om att få utöka sin barnvagnsförsäljning, och jag kände bara att, wow, så bra det skulle vara för Jakobstad med en affär med barnvagnar och deras tillbehör. Man märkte direkt hur mycket Dovile brinner för sin sak och jag beundrar henne verkligen för det att hon trots allt kommit hit till Finland, där hon inte kan språket, och ändå tror så starkt på sin idé att hon vågar satsa på den fullt ut.

MaxiFun i sig är ett ställe som vi besöker så ofta vi bara kan, det är så roligt att se barnen springa omkring där och se hur de njuter av att få arbeta med kroppen!
När du kommer in till kassan hittar du MaxiShop till höger, och där står de vackra vagnarna på rad. Gå in och ta in titt, och är du i barnvagnstankar, ta ett snack med Dovile, hon kan verkligen allt om vagnarna och är världens härligaste!

Jag är så glad över att jag gav Bebetto en chans, jag tror att många här i trakten lätt faller för trycket att ”ja, men alla har en Brio” eller ”Emmaljunga är bäst”, det gjorde jag själv också, men efter att ha prövat den här vagnen i en månad nu så får jag verkligen äta upp mina ord!

Kan knappt vänta tills jag får berätta om vår upplevelse av vagnen, så jag känner att jag måste sluta här, för att inte börja gå ifrån det här inläggets ämne – nämligen att introducera er till fantastiskt fina vagnar, det här är verkligen ett samarbete jag njutit av för det är ju så otroligt roligt att få blogga om något man själv tror på och tycker om, och det gör jag verkligen!

To be continued….

En reaktion till “Riding the Bumblebee, pt.1

  1. Fin vagn! 🙂 tycker du att sittdelen är rymlig? Jag tycker den inte ser så stor ut på bilden där Elmer sitter i vagnen, som att den kanske inte kommer vara tillräckligt stor sen när barnet är 2 år? Eller tycker du att den är tillräckligt stor? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s