Anledningen till att jag nästan inte gick på Galan

Jag har velat fram och tillbaka med att berätta detta. En del av mig har känt att det inte behövs, medan en annan del känner att de absolut behövs. Så jag har kommit till den slutsatsen att ni kommer få veta, förr eller senare, oberoende hur jag gör. Men om jag inte berättar, så kommer bloggen lida av det, eftersom det känns som att jag inte berättar hela sanningen om vår vardag.

Den 30.10, två veckor efter Elmers födelsedag, fick jag ett plus på RFSU-testet – jag är gravid! Vi ska bli 5 (räknar självklart med hunden). De dryga två första veckorna har jag levt som på moln, inte tänkt på något annat än hur underbart det är, samt varit så glad och tacksam över att jag fått må så underbart bra och vice versa…

Nu, i dagens läge, not so much. Jag är fortsättningsvis underbart glad och tacksam över att vi blivit välsignade med ännu en graviditet. Men just nu mår jag så sjukt dåligt att just det, illamåendet, tar upp hela min dag. Allt jag kan fokusera på är inte spy. Med Elmer var det inte nära på så här. Ännu igår klockan 14 var jag nära att ringa Cindy och Jannike för att säga att jag inte kommer… att det helt enkelt inte går.

Just nu är jag i vecka 7, med andra ord väldigt tidigt, och de flesta kanske skulle avråda mig från att berätta, men jag känner bara att jag måste få dela detta med er. För ifall att den här graviditeten inte skulle gå hela vägen, så är jag säker på att det skulle märkas längre fram också, så då om inte förr skulle ni få veta om det ändå.

Men yep, ni kan förvänta er en hel del gravid- och babysnack i framtiden. Så nu vet ni. 🙂
Och hörni, släng in några tankar om att det här illamåendet skulle få släppa – jag vill jobba!

IMG_0294.jpg

12 reaktioner till “Anledningen till att jag nästan inte gick på Galan

 1. Stort grattis! Vad härligt! Jag mådde illa väldigt länge under min första graviditet och testade nog det mesta.. Mat funkade inte men för att dämpa akut illamående så kunde det hjälpa att suga på en eukalyptuspastill. Och ligga stilla och inte göra speciellt mycket… I Sverige skriver ju läkarna lättare ut illamåendemedicin, jag fick inte något sådant, men postafen som är en mild åksjukemedicin lär hjälpa. Det kan ju vara värt att kolla upp sådana alternativ om det inte lättar på något annat sätt.

  Gilla

 2. Men va roligt! Stort grattis! Gillar förstås inte illamåendet men har tyvärr inga tips! Har haft turen att inte behöva uppleva ngt illamående någondera av mina graviditeter. Hoppas det släpper snart! Om int annat bruk väl det mesta bli bättre efter v 12. Klen tröst i nuläget dock.😑

  Gilla

 3. Stort grattis 😊 Det sägs ju att man mår sämre om man väntar tjej 😉 förra hösten när jag var gravid och varje dag var en enda lång pina pröva jag alla husmorsknep utan resultat. Det enda som fungera för mig var att ligga ner. Akupunktur fungerar ju bra för en del ☺

  Gilla

 4. Grattis till plusset!
  Jag mådde mycket illa från vecka sju och det släppte vid vecka 13 någonting. Grundregeln för mig var att äta något med 1-2 timmars mellanrum (hälsosamt, I know ) och aldrig ALDRIG bli hungrig.

  Jag använde även åksjukemedicinen postafen för att klara av den första tiden. Det var mödrarådgivningen jag gick på som rekommenderade alla gravida som led av illamående att testa (Har förstått att de ej rekommenderas i samma utsträckning här i Finland). Tror jag halverade mängden man kunde ta genom att ta halva tabletten på morgon, och halva tabletten på kvällen för att inte bli så trött (vilket man var ändå) av medicinen. Det var onekligen min räddning, glömde tabletten en dag och gjorde inte om det, mådde mycket värre direkt! Kunde tackvare postafen jobba även genom den värsta illamåendefasen.
  Köpte även armband från apoteket som skulle hjälpa, men njaa… kände ingen skillnad.
  Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig, för att slippa illamåendet!

  Gilla

 5. Stort grattis! ☺️ Hoppas du ska få må bättre! För mig gick illamåendet om vid vecka 13, men hamnade att ta Postafen för att klara av att fungera normalt vid vecka 8-10 vill jag minnas. Åt mycket mariekex, frusna vindruvor och isglass de dagar jag mådde som mest illa!

  Gilla

 6. Oj va kul, grattis! 🙂

  Mådde dåligt och kunde inte äta ordentligt eller vara normal fram till typ v.35? Sen åt och åt och åt jag i 3 veckor tills babyn föddes 😛

  Ät det du är sugen på – lyssna på kroppen! Kalla och släta saker fungerade för mej.
  Säg till på skarpen vid rådgivningen om d du mår illa länge och begär hjälp. Ångrar ännu ett år senare att jag inte var tydligare med mina behov. Mitt illamående var också psykiskt och jag skulle ha haft en bättre mammadebut om jag fått stöd i det under graviditeten.

  Till sist: jag upprepade som ett mantra: ”min bebis kommer snart” ❤

  Gilla

 7. Grattis till er 🙂
  Jag mådde sjukt dåligt när jag väntade vår dotter, var sjukskriven och kunde inte göra något alls. Jag gick till läkare, och hon skrev ut Primperan åt mig. De blev min räddning och jag kunde börja leva igen! så joo – det FINNS medicin att fås, man måste bara stå på sig lite 🙂

  Gilla

 8. Stort Grattis till er! 🙂
  Usch, tycker riktigt synd om dig. Mitt illamående började i v.7 och slutade i v.14. Jag var sjukskriven så länge också eftersom jag spydde upp precis allt.
  Fick åka in och få dropp jätte ofta. Jag fick Primperan som jag tog 3 gånger om dagen. Samt rekommenderade läkaren Postafen morgon o kväll (åksjuketabletter som man får receptfritt.), samt B6 vitamin. Köpte även Åksjukearmband. Det var väl allt det där kombinerat som höll mig över ytan.
  Vissa dagar kunde jag dricka Nutri. Då satte jag det i frysen så det blev isigt. Kom nog oftast upp tillbaka men fick i alla fall lite näring av det och så var det inte så äckligt då det skulle upp tillbaka.
  Usch rekommendrar dig att inte äta Surskorppor, det är som att spy upp hundmat då de kommer upp tillbaka.

  Gilla

 9. Stort grattis till plusset!!! 😀 angående illamåendet har jag tyvärr inga beprovade tips men min mamma sa att man ska äta något så fort illamåendet smyger sig på eftersom det beror på hunger, sen vet jag inte hur bra det stämmer…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s