Ynklighetens ynkling

Tack alla fina ni för alla grattisar och lyckönskningar, samt för alla tips på vad jag kan göra åt mitt illamående. I nuläget känns det rätt hopplöst. Jag saknar jobbet samtidigt som det inte finns en chans i hela världen att jag skulle kunna jobba. Hela natten låg jag och skakade av illamående, så trött att jag i vanliga fall hade somnat på fläcken. Efter några timmar började jag till råga på allt spy. Igen och igen. Och så höll det på. Elmer vaknade dessutom för ovanlighetens skull och skrek lungorna ur sig i en halvtimme innan han lugnade ner sig, inbäddad mellan oss båda i sängen.

Idag började det på samma sätt, hann knappt stiga upp förrän den lilla drickyoghurt jag fått i mig kom ut igen. Vatten funkar rätt bra ännu.. Men vem lever på vatten?
Detta har jag testat hittills:
– Pasta
– Tortellini
– Ris
– Kött och kyckling i mjuka, milda såser
– Surskorpor
– Riskakor
– Rostat vitt, bröd
– Salmiak
– Ost- och renskavssoppa
m.m. m.m….

Dessutom hämtade Tony ut illamåendearmband från apoteket, men nej, fortsättningsvis mår jag så himla illa… I morgon har jag tid till en akupunktör i Jakobstad som lär vara bra, så jag kan inte annat än hålla tummarna.

Känner mig totalt värdelös här hemma, Tony gör i princip allt, tar hand om Elmer, går ut med Rosa, lagar mat och servar mig.. Själv ligger jag i värsta fall på golvet och tycker synd om mig själv, med en mage som bränner.

Avslutningsvis, en bild som Tony knäppte på mig för några timmar sedan, då jag ansåg det helt normalt att sitta och äta kokt potatis rakt ur kastrullen på köksgolvet.

… och nej, potatis hjälpte inte heller…

12 reaktioner till “Ynklighetens ynkling

 1. Känner igen mej.. Mitt illamående börja veckan efter att jag plussat.. Å den höll på länge.. 😦 första veckorna sov jag o spydde.. Försökte äta nå kex, skorpor, blåbärssoppa, gurka me salt (funka ngt så när vill jag minnas..) men egentligen fanns de inget som hjälpte.. Fick medicin mot illamående utskrivet men försökte klara mej utan.. Egentligen upphörde inte min illamående.. Eller såklart den värsta illamående å spyandet jämnade ut sig vid typ v 13.. Men under hela graviditeten med jämna mellanrum så kom illamåendet o spyande över mej.. Så en sådan graviditet.. 😛 Hoppas din inte blir så! Kämpa på! Minns dom sa åt mej vid rådgivningen att de e ett gott tecken att må illa.. 😛 Önskar dej all lycka å att du får njuta av graviditeten! 🙂

  Gilla

 2. Citron! Hjälpte mig när jag väntade dottern. Ibland lättade det att bara dofta på den 🙂 några månader senare åt jag morot som jag hyvlade med osthyvel, citronsaft samt salt. Lönar sig att prova på påriktigt allt tills du hittar det som hjälper. Lycka till 😊

  Gilla

 3. Usch å fy, känner igen mig från förra graviditeten. I början, 12 första veckorna fick jag ingenting i mig, vilket ledde till sjukhusvidtelse såklart. Resten av graviditeten levde jag på några frukter varje dag. Kämpa på.

  Gilla

 4. Ha du kolla med rådgivningen om de inte finns nå medicin att få? Vet bara att i Sverige finns det två sorter att ta till mot extremt illamående, ha dock inte kollat upp saken närmare här då jag själv (tack o lov!) klarat mig rätt bra från illamåendet.
  Sen är vatten alltid något! Du blir iaf inte uttorkad, dock kan det vara värt att se ifall vätskeersättning skulle hållas nere (finns å apoteket) så du håller vätskebalansen 🙂

  Gilla

 5. Svärdottern mådde lika och hon hade enorma cravongs efter potatis och ketschup mellan illamåendet men det mesta kom nog upp. Så illa blev det att hon var inlagd för dropp ett antal gånger under början av graviditeten då det fanns en risk för uttorkning. Så var försiktig där, och håll koll på din ork! De gav henne faktiskt mediciner till slut då inget hölls inne. Så det finns hjälp att få men vad jag förstått så är inte alla läkare så insatta i detta.

  Gilla

 6. Stackars dig ❤️ jag lider verkligen med dej för allt som du skriver känns så bekant, mitt illamående tog slut när Lilo Kay kom ut 😔 så jag hoppas verkligen att du klarar av dag för dag och att det slutar snabbt!!
  Kram till dig!!

  Gilla

 7. Chips!
  Eller annan mat/dryck du brukade äta som liten och sjuk. Jag fick alltid fanta när jag var liten och mådde illa, fungerade då också som gravid.
  Krapulamat kan också fungera, om du har nåt sånt som du åt i ett tidigare liv efter en lite för vild utekväll.

  Alla har vi olika comfort-food men försök att mata psyket mer än kroppen. Kramar till dej 🙂

  Gilla

 8. Jag lider med dig! Det finns hjälp att fås, postafen åksjuketabletter receptfritt från apoteket, rekommenderar min gyn. Sen om det inte hjälper finns det starkare receptbelagd medicin. Själv hamnade jag in ett dygn på sjukhus för att vätska upp mig, alltså dropp i ett dygn. Men som sagt, vi är många som vet hur det känns. Och alla dessa jävla förslag på dittan och dattan… man får ju spunk! Man ligger där i soffan och väggarna bara trillar över en i all ångest man känner. Ingen tröst som, ”det e värt det”, ”det blir bättre efter vecka 12” hjälper, man kan ju knappt ta sig igenom den närmsta halvtimmen. Allt jag kan säga är att det e för jävligt och jag vet hur det känns, och sörpla vatten. Styrkekram på dig där mellan spyorna ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s