Att kunna stå igen

Jag har beskrivit mitt illamående i tre stadier. Det första är graviditetsillamåendet, det andra är hungersillamåendet, och det sista är en sorts brand jag haft i magen och som letat sig upp i halsen och omkullkastat hela världen. När alla tre stadier är aktiva är jag totalt klubbad, jag ligger bara i soffan, oförmögen att göra något alls. När branden är borta kan jag till och med sitta och stå kortare perioder, och när hungersillamåendet är borta kan jag nästan fungera.

Två gånger hittills denna vecka har jag gått på akupunktur för mitt illamående. Den första gången kunde jag äta direkt efter behandlingen och även om knappt något rymdes i magen var det så härligt att få behålla något. Sen kom illamåendet igen, med revanschlust! Dagarna efter fick jag ett sånt återfall att jag bara låg i soffan om dagarna, totalt oförmögen att hjälpa till eller göra något hemma.

Igår skjutsade Tony mig till Jakobstad för ytterligare en behandling, underbara Maria Backlund Pedersen på Marias Akupunktur gjorde mig än en gång lugn med sin vackra, rofyllda lokal på egen bakgård i mysiga Skata. Den här gången testade hon sätta nålar på lite fler ställen än tidigare, hon bytte även plats på några av dem. Nålrädd som jag är trodde jag aldrig att akupunktur skulle vara något för mig men det var ju inte farligt alls! Sticken från nålarna kändes knappt och flera gånger kom jag på mig själv med att glömma bort att det satt nålar lite varstans på min kropp – till och med i öronen!
Den här gången kändes det ännu mer avslappnande, och flera gånger var jag påväg att falla i djup sömn. Illamåendet märktes inte av under tiden jag låg där, och efteråt konstaterade vi båda två att jag fått mer färg i ansiktet. Hon klistrade några nålplåster i öronen, på magen och på mina fötter som jag fick behålla på, de ser ut som små prickar och känns inte över huvud taget, och sen var det klart.

Tony hämtade mig och vi åkte direkt iväg till Pirayo och åt ugnspotatis, även nu fick jag ner mat, trots att jag inte kunnat äta på hela dagen, och den hölls nere!

15207919_10154218418013121_1186617390_n
Elmer och jag på köksgolvet i de fina kläderna Sabine på Homefun/Majahome sytt upp åt oss.
När jag har ork och mår bättre ska vi ta bättre bilder så ni får se.. 🙂

På kvällen mådde jag ännu dåligt men jag kunde sitta upprätt under ca en halvtimme, när Elmer badade och när vi satt och plockade i kökslådorna. Jag var så himla tacksam!

Idag har jag också känt mig mer som en människa. Jag har fått behålla ett mål mat, och lite blåbärssoppa, och det är mer än vad jag kunnat förvänta mig. Branden i magen har hållit sig på avstånd, eller åtminstone inte varit lika intensiv, om det är tack vare akupunkturen vet jag ju inte, men jag ska dit igen på måndag för ytterligare en behandling, och jag hoppas den ger resultat. Jag vill börja fungera igen.

3 reaktioner till “Att kunna stå igen

  1. Så roligt att du hittat något som lindrar. Verkligen hemskt då man inte kan funktionera vardagligt mer. Hoppas det snart börjar lätta så kan du njuta av tiden istället för att krama byttan 🙂

    Gilla

  2. Vad skönt om illamåendet börjar släppa 🙂 Ditt illamående låter väldigt likt magkatarr, har du haft det tidigare? Jag hade precis samma symtom när min magkatarr bröt ut, kunde bara ligga. Brännande känsla i magen, halsbränna, uppstötningar, illamående direkt jag åt något. Fick utskrivet protonpumpshämmare av läkare som kur och det hjälpte. Har hört att magkatarr kan förvärras under graviditet också. Kan ju vara något annat förstås men kanske värt att kolla upp ? 🙂

    Gilla

  3. Tänkte föreslå akupunktur till dej, jag var på behandling för en vecka sen, direkt efter mådde jag illa, som tusan.. Nästa dag låg jag hela eftermiddagen efter ett besök hos BM, men fredagen åkte jag på min 10h jobbdag och det gick helt okej, trött som tusan var jag nog hela em då åxå. Lördagen sov jag bort och kräktes några gånger.. Men efter det har jag varit ganska fri från illamående, då har jag magneter under fötterna och nålar i öronen som jag fick av akupunktören. Verkar funka riktigt bra, bara denna äckliga trötthet nu, och den skyhöga pulsen som är kvar 🙂 hoppas du också slippe krämporna snart 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s