Andra advent

Andra advent började på allra bästa sätt. Elmer vaknade klocka halv 7 och med Tony i jobb mellan 7-21 idag tänkte jag bara att ”aldrig i livet att jag stiger upp halv 7 på en söndag”. Så med Elmer stående, halvgroggy i sängen bedjande efter ”dicka” (dricka) skyndade jag till kylen och fyllde flaskan med mjölk i stället för vatten för en gångs skull. Sen flyttade jag över honom bredvid mig, lade hans överkropp på min dunkudde och lät honom dricka upp sin mjölk, varpå jag snabbt satte nappen i munnen på honom när jag hörde det välbekanta, slurpande och visslande ljudet när flaskan tömts på sitt innehåll. Sen satte jag nallen i famnen på honom, och en hand lätt på hans mage, och lade mig ner för att sova. En stund vred han runt och försökte till och med sätta sig upp en gång, innan han insåg att det faktiskt var ganska skönt där under täcket bredvid mamma, så han flyttade sig nära mig, lade huvudet intill min mun så jag fick känna hans underbara doft, och somnade.

Vi vaknade klockan 10. Elmer var hungrig, och blöjan som jag bytt klockan 03 på natten var rätt så full, så jag konstaterade att det nog var dags att stiga upp nu. Jag var så otroligt utvilad, det kändes i hela kroppen, och illamåendet var, trots den långa tiden utan mat i magen, helt uthärdlig. Men jag visste att det var rätt bråttom, så jag satte Elmer i hans matstol, kokade upp vatten till hans gröt, medan jag hukande stod och bredde en smörgås till mig själv. Egentligen klarar jag inte rågbröd särskilt bra just nu, men det var bättre än ingenting.

Senare på dagen åkte vi till Jakobstad, till mamma och pappa, för att fira andra advent. Alltid lika mysigt, tills det var dags att åka hem och jag insåg att det kommit massor av snö, som sedan smält då temperaturen stigit mot kvällen. Jag körde i 60 hela vägen hem, och hem kom vi.

Nu sover Elmer, och slarvmaja som jag är ska jag ta och presentera vinnarna av lucka nr 2 och lucka nr 3. Idag har jag pausat med tävling, men i morgon kommer det dyka upp en suverän en för alla er som själv har, eller har barn med spring i benen hemma! Missa int den!

2 reaktioner till “Andra advent

  1. har Elmer alltid sovit länge på morronen? vår har period nu att han vaknar 5 så ja hoppas liksom att den någon gång vänder o att ja också kan tycka att halv 7 är tidigt! hur ska man få dem att sova längre? i övrigt har vi bra nätter men själva tiden skulle gärna förlängas lite.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s