Lucka nr 15 – TÄVLING – Marias Akupunktur

När mitt graviditetsillamående var som allra värst tipsade min far mig om akupunktur och om Maria.  Tankar från min förlossning med Elmer steg upp till ytan, då jag minns att jag önskat akupunktur som smärtlindring om bara möjligt, men just då fanns det ingen på plats som kunde akupunktur.

Sagt och gjort ringde jag Maria, som jag fick höra hade sin lokal i Jakobstad i Skata, vår äldsta, vackra stadsdel med sina tätbebyggda trähus, och charmiga smala gator.  Vi bestämde en tid och efter att ha fört Elmer till mamma och pappa åkte jag iväg på min alldeles första akupunkturbehandling. Väl framme hade jag först svårt att tro att jag var just framme, jag befann mig utanför ett staket intill ett mysigt hus. Något osäker steg jag in och fann mig själv stå på en vacker innergård, och lite längre in lyste lamporna från en liten gårdsbyggnad. Jag följde gången till byggnaden och möttes av en varmt leende Maria som önskade mig välkommen in.

Väl inne i den praktiskt och mysigt inredda lokalen gick vi igenom mina ”problem”. Jag fick berätta om hur det liksom ”brann” i magen, och om hur jag inte klarat av att äta ordentligt på dagar osv. Maria lyssnade uppmärksamt och började sen förklara vad hon skulle göra, var hon skulle sätta nålar och varför. Den fick jag lägga mig ner på en brits.

Nålarna ja… Jag kan ju säga såhär, jag har ett väldigt obehag för nålar och sprutor, och var ärligt talat lite orolig för hur jag skulle klara nålarna. Men det var något helt annat med akupunkturnålar, det går inte att jämföra. När de väl var placerade fick jag ligga med filtar över mig i närmare en timme. Jag kände riktigt hur kroppen slappnade av, skulle jag vågat hade jag stängt ögonen och somnat, och säkerligen sovit till nästa dag om ingen hindrat mig. Är så glad över att jag testade för efter två behandlingar var faktiskt mitt illamående så mycket bättre! Maria är en av där guldkornen ni vet, en sån där människa som får en att känna sig så bekväm, så viktig, och som gör allt så okomplicerat!

Jag är så glad över att få lotta ut en behandling (värde 50€) till en av mina läsare!
Den perfekta gåvan till dig, eller varför inte till någon du tycker om?

Vill du vinna? Gör bara följande:

– Berätta kort i kommentarsfältet vad din uppfattning av akupunktur är, samt om du själv prövat på det?
– Kika in här i morgon kväll så drar jag en vinnare! Tävlingen pågår till klockan 18 i morgon!

lycka till!
15400554_833581140078899_6050609569144454203_n.jpg

27 reaktioner till “Lucka nr 15 – TÄVLING – Marias Akupunktur

 1. Jag har bara hört gott om akupunktur och hur det hjälpt många med deras besvär. Själv har jag inte ännu kommit mig för att testa men kanske det är Maria jag borde ringa 😊

  Gilla

 2. Eftersom jag vet att det fungerar och hur det fungerar, då jag är jätteintresserad själv av kinesisk medicin sku det va såå kul att testa, för det har jag inte gjort.

  Gilla

 3. Har hört de har hjälpt många människor med en bredd olika problem (illamående, huvudvärk osv..) men inte testat själv 🙂

  Gilla

 4. Har testat zonterapi men aldrig akupunktur.Skulle gärna pröva på detta eftersom jag hört att det även hjälper mot spända axlar.

  Gilla

 5. Har aldrigt pröva på akupunktur så det skulle vara roligt att vinna och få testa på 😊! Det skulle göra gott åt mig och min kropp.

  Gilla

 6. Har alltid tyckt att akupunktur låter obehagligt.. Men då vi var på bb och vår son var ett par dagar gammal prövade jag på akupunktur. I det fallet för att få igång mjölkproduktionen. Väldigt avslappnande! Min sambo sa att jag somnade till en kort stund..
  Jag tror akupunktur kan hjälpa vid olika problem! Absolut värt att testa!

  Gilla

 7. Har aldrig testat akupunktur men har hört mycket bra om det. Skulle gärna testa, har provat på det mesta de senaste åren för att få hjälp med nacken och ryggen, å speciellt nu i slutet av graviditeten skulle det vara skönt att få känna sig heelt avslappnad.

  Gilla

 8. Har hört mycket bra, men aldrig testat själv. Tror absolut det hjälper mot smärtor och diverse krämpor! Vill så gärna prova, tror man skulle bli avslappnad och därmed lite lyckligare 🙂

  Gilla

 9. Åh va kul lucka! Jag testade Akupunktur för första gången för en månad sedan. De va otroligt skönt efteråt. Skulle gärna gå igen. Förstår att du gillar Maria. Träffade henne på någon hälsomässa en gång. Hon verkar supersymppis. Kram! Ps. Tycker om din kalender!

  Gilla

 10. Ja fick akupunktur under slutet av andra graviditeten för att snabbare komma igång, och jag tror absolut att det hjälpte mig på traven! Dendär känslan bara nålarna kan ge är så speciell, och så otroligt avslappnande. Nu skulle jag gärna unna mig akupunktur istället för massage, som lite egen tid 🙂

  Gilla

 11. Aldrig själv prövat på men har många bekanta som fått hjälp av akupunktur. Skulle jag vinna skulle jag ge bort presentkortet åt min mamma, hon skulle ha stor hjälp av denna metod! 🙂

  Gilla

 12. Aldrig prövat men är jätteintresserad eftersom jag haft problem med kroppen en längre tid pga stress som satt sig I nacke och skuldror. Efter en sjukskrivning I höst har jag lärt mig att ta bättre hand om mig själv. MEN akupunktur skulle vara intressant att prova på som avslappning! Tack för en bra blogg!

  Gilla

 13. Jag har varit på akupunktur 3 ggr i månaden i flera års tid för min migrän! Nu har hon jag varit hos blivit pensionär så nu behöver jag en ny att gå till. Så jag hoppas jag vinner presentkortet så jag får testa om hon blir min nya akupunktör 😉

  Gilla

 14. När jag läser i kommentarerna vad allt de hjälper mot blir jag ju supernyfiken på akupunktur! Har alltså aldrig prövat, men skulle vara intressant att se om de hjälper mot mina spända axlar (från konstant bärande av vår 5 månaders..) och mot min migrän som kommer ibland!

  Gilla

 15. Jag har endast hört bra om akupunktur och skulle gärna testa på det själv också! Mest skulle jag själv vara intresserad av antingen akupunktur mot spända axlar/nacke eller förlossningsigångsättande akupuntur.

  Gilla

 16. Har aldrig prövat på akupunktur men har hört bra om det. Är intresserad av att pröva om det skulle hjälpa mot mina spända axlar som oftast leder till huvudvärk!

  Gillad av 1 person

 17. Jag har hört mycket gott om akupunktur, det verkar hjälpa mot mycket. Om jag vinner skulle jag absolut testa på ifall det skulle hjälpa mot min huvudvärk och yrsel som jag har väldigt ofta.

  Gilla

 18. Jag har ofta huvudvärk och funderat många gånger om jag skulle pröva på akupunktur. Har bara hört positiva saker om akupunktur av människor som prövat. Skulle vara spännande och roligt att få fara på akupunktur! 😊

  Gilla

 19. Har aldrig testat akupunktur men är gravid i 7e månaden och har haft mycket problem med matsmältningen så skulle gärna testa detta som alternativ behandlingsform till alla mediciner. Min egen uppfattning om akupunktur är att den har vad jag hört hjälpt många och jag tror även på andra alternativ än mediciner.

  Gilla

 20. Aldrig provat akupunktur, e lite nålrädd så det har inte blivit av. men skulle gärna prova för att se om det kan hjälpa till med att balansera kroppen.

  Gilla

 21. Har aldrig prövat akupunktur men är väldigt intresserad av att prova! Är gravid (i samma vecka som dig tror jag) och har problem med spänningar i ryggen och skuldror så det skulle kanske vara värt att prova! Har bara hört bra om akupunktur och Maria 😊

  Gilla

 22. Jag fick akupunktur under förlossningen. Det var bättre än jag trott på förhand och jag kunde verkligen slappna av för en stund, så skönt! Skulle gärna testa på det nu efteråt också..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s