En helg i Umeå på tumis

Här har det ekat tomt. Slutet av veckan kantades av magsmärtor, trötthet och jobb, och på fredagen tog jag och Tony vårt pick och pack och åkte över till Umeå, bara vi två.
På torsdag kväll sov jag och Elmer över hos mamma och pappa i Jakobstad, Tony hade kvällsskift så han valde att sova i Karleby efter jobbet, och Rosa hade redan fått åka iväg till Rödsö där farmor och farfar väntade med öppna armar, och hundgodis.
Elmer stannade sedan hos mor och far i Jakobstad hela fredagen och natten till lördag, och skjutsades sedan till Rödsö under lördag förmiddag, där han sedan spenderade lördag och söndag hos farmor och farfar.

Det tog nog emot att åka till en början, samtidigt som vi båda visste att vi behövde de där värdefulla dygnen tillsammans bara vi två. Det kommer säkerligen ta en stund tills nästa gång.

17141749_10154521640513121_2086631251_n
Vi hade egentligen inga planer alls med vår vistelse, annat än att ta det lugnt, vila, sova, äta gott och kanske shoppa lite (kanske mest min plan då), och det var precis det vi gjorde också.

17141755_10154521640153121_1806464902_n
Hittade massor av finheter på ställen som ännu hade lite REA kvar, till mig själv blev det dock bara en mössa och ett par välbehövda skor, jag blir usel på att köpa åt mig själv när jag är gravid, har jag konstaterat.

17160193_10154521640633121_2078434394_n
Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida, och vi fick ett fantastiskt rum på U&Me-hotellet, precis i ena hörnkurvan, med utsikt ut mot vattnet. Det var fönster längs med över hälften av rummet, med praktiska mörkerläggningsgardiner till natten.

17198764_10154521640573121_443758910_n

Det jag märker med mig och Tony när vi är hemma är att vi väldigt sällan hinner prata med varandra, dagarna flyter liksom bara på och på kvällen, när båda jobbat och Elmer nattats, då orkar ingen av oss öppna munnen utan vi sitter mest i soffan och slötittat på någon repris av Shark Tank på teve – fruktansvärt dålig ovana, om jag får säga det själv.

Den här helgen har vi mest av allt pratat, det blev mycket väntetid i bilen till Vasa, på båten, i väntan på maten i restaurangen, på caféerna – och munnarna har gått på oss nästan konstant. För mig var det en stor lättnad, för jag hade hunnit bli rädd att vi inte hade något att prata om, men jag fick fort märka att den rädslan var obefogad.

Hem kom vi båda med massor av ny energi i bagaget, och en och annan bok åt Elmer. Saknaden höll på att bli lite för stor där under söndagen, men det var så fint att få komma hem till Elmer och se hur fint han haft det under hela helgen. Han är så trygg och nöjd, vår lilla kille. Jag är så stolt över honom, och det kändes verkligen som om han lärt sig tusen nya saker under tiden vi var borta. Det sker så mycket i hans utveckling just nu, och det går framåt med stormsteg, föräldraskap skulle inte kunna vara mer intressant och spännande än just nu hemma hos oss!

5 reaktioner till “En helg i Umeå på tumis

 1. Hej. Vi planerar en helg till umeå på tumis också, har du tips på bra hotell, restauranger och saker att göra där? Kanske Ngt fint naturställe att motionera mm..:)

  Gilla

  1. Hej!
   Ja, det här med naturställen kan jag nog tyvärr inte hjälpa dig med. Vi har mest rört oss i stan och lite runtom. Tony är ingen vandrare om man säger så, han går tre gånger långsammare än mig så jag har knappt tålamod att gå på stan med honom.
   Vi har tre gånger bott på Hotel U&Me, som har bra samarbete med Wasaline. Vi funderade även på Stora Hotellet som var en hundring dyrare men som lär vara suveränt och personligt, U&Me är både modernt och personligt och även om det fungerar med självbetjäning så får man riktig hotellkänsla tack vare att det ligger i anslutande byggnad som Stora Hotellet och att de båda har ett gemensamt inomhustorg på bottenvåningen var det också finns en mysig flowershop, ett bageri (var U&Me-gästerna äter frukost) och en delikatesshop. Rakt över gatan ligger en mataffär och ett köpcenter och går du igenom det så kommer du ut på en fin shoppinggata och därifrån ser du även det nya köpcentret Utopia, där du hittar bowling och minigolf på andra våningen i O’Leary’s.

   Hotell Winn och Elite Hotel Umeå lär också vara super. Matställen jag kan rekommendera är Kulturbageriet, Kökskrogen och REX, vi testade även Gotthards Krog som hade spännande mat men vi var inte särskilt nöjda med servicen så maten smakade sämre än den kanske borde ha gjort. Sen finns det ett tapasställe i anslutning till samma byggnad som U&Me Hotellet, och Stora Hotellet (var du också hittar just Gotthards, och Kulturbageriet). Alla de tre finns alltså på Storgatan. REX är på gångavstånd därifrån, bara ett stenkast borta nära Utopia och ett par hundra meter, lite närmare vattnet hittar du SF-Bion som vi besöker varje gång vi är där. Finns alltid bra urval av filmer där och det är något särskilt med svensk biograf. Far ni på helgen lönar det sig att boka restaurangbord på förhand, alla matställen inklusive telefonnummer hittar du t.ex. på Tripadvisor. 🙂

   En bussresa på tio minuter från stan så ligger ju nya Avion köpcentret med IKEA, foodcourt och annat smått och gott, värt ett besök tycker jag. 🙂 Vill man simma så ligger Navet rätt centralt, vi har själv inte besökt det men det är definitivt på to-do listan nästa gång.

   Annars vet jag inte vad jag ska säga, det finns massor vi ännu inte utforskat. Men det jag tycker är så charmigt med Umeå är alla småbutiker och specialaffärer samt caféer, skulle kunna spendera en hel dag bara med att gå i dessa affärer och testa olika caféställen. 🙂

   Hoppas ni får en jätteskön vistelse på två! 🙂

   Gilla

 2. Låter som en underbar helg som ni så väl förtjänade! ❤ Håller med dej om att det nog inte finns nåt så intressant som föräldraskap då det hela tiden händer nåt i deras utveckling! Vi får höras nåt annars, om leveranserna! 🙂

  Gilla

 3. Tack för alla nyheter och funderingar. Jag blir så glad när jag får dem . Allt gott till er, mina kära. Får ju dryyyft. 😙

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s