På en bädd av ull – det mysigaste babynestet jag sett!

Inlägg i samarbete med Leonora.fi.

Än en gång får jag konstatera hur fantastiskt det är med instagram och sociala medier överlag – ett sånt fantastiskt sätt att få ut sitt varumärke eller sin blogg på och på så sätt sprida reklam. I våras snubblade jag över instagramkontot leonora.fi drivet av Mikaela, som är en lokal tillverkare av bland annat babynästen. Jag blev alldeles såld på hennes vackra, rejäla babynests, men det mest fantastiska med dem – de är fyllda med ull.
IMG_7070
Jag fick äran att få ett babynest hemsänt till mig och när jag väl fick hem det blev jag alldeles överrumplad – babynästet var inget emot de tidigare nästen jag ägt – det väger flera kilo!
IMG_7073
Förutom sin anmärkningsvärda vikt kunde jag inte låta bli att sätta näsan mot det, och det doftade alldeles underbart av fårull. Ni som känt doften, vet. Ullen som Mikaela sätter i sina babynästen kommer från egna får och är tvättat och helt obehandlad.

IMG_7075

Jag läste även, att ull har en naturlig självrenande funktion som håller smuts och lukt borta. Materialet är mycket lätt att hålla rent och fräscht år efter år. Den torra och rena miljön i ullen gör att kvalster, bakterier och svampsporer saknar grogrund. Ull förebygger därför allergier och eksem, och rekommenderas av ledande astma- och allergiläkare.*

Ullen är dessutom temperaturreglerande, och anpassar sig till din egen kroppstemperatur, vilket gör sömnen behagligare, och jag tror jag vågar svära på att det är något alla mammor önskar sina bebisar (och sig själva).

IMG_7079
M har sovit på sitt näste varenda eviga natt sen vi fick henne, och jag har ju ingen aning om det är så att hon sover allra bäst nattetid tack vare babynästet, eller om det bara är sån hon är, men det är inget jag vill ta reda på genom att ta bort nästet heller.

IMG_7080

Såhär skriver Mikaela själv om sina babynest:

Varför ull i babynest?
Har du någonsin känt på fårens ull?
Det är otroligt mjukt och skönt

Ull är ett naturmaterial med många bra egenskaper.
I jämförelse med konstmaterial, är ull en aktiv fiber som reagerar på kroppens temperaturändringar.

Det hjälper babyn att hållas varm när det är kallt och är samtidigt sval i varmare väder.

Ullen är en naturprodukt som är förnybar och komposterbar fiber. Ull i sovkläder och sängkläder hjälper till att få en bättre sömn, alltså ett perfekt materal i babynest.

T.ex. polyester är plast som är gjord av olja. Polyester brinner väldigt lätt och snabbt.

Vilket skulle du välja? Mjuk och skön ull som är ett naturmaterial, eller polyester som är gjord av olja?

IMG_7083
Älskar, älskar, älskar faktumet att nästet är gjort på helt naturliga material! Det känns så tryggt att ha det finaste man äger att sova på något sådant och jag är så glad över vårt babynest.

Blev du nyfiken kan du klicka in dig till hemsidan här, eller kontakta Mikaela på leonora@leonora.fi. Nesten finns färdigtillverkade eller görs på beställning efter smak och tycke! Gå in och ta dig en titt – jag rekommenderar verkligen dessa praktiska, och samtidigt vackra babybäddar varmt!

*källa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s