Grönkålschips

Ni vet ju att när det är glesare på bloggen är jag desto aktivare på instagram. Kvällens instastory bjöd på grönkålschips, för att fira att båda barnen åtminstone somnat kl 20. Det ger mig 2 timmar innan Miriam vaknar för att äta och förhoppningsvis, somna om, och innan jag också lägger mig.

Gjorde en liten ”omröstning” på min story och ca hälften av de som svarade har inte prövat grönkålschips. Och jag tycker det är så fruktansvärt gott! Så för er som aldrig prövat, så här gör jag mina:

– Sätt ugnen på 150 grader varmluft, eller standardläge 175 grader.

– Ta några blast grönkål, avsköljda och torra och dra av små blad från stjälken, de större bladen kan du dela i mindre bitar så att alla är ganska i samma storlek.

– Sätt den i en skål och ringla över olivolja, krama in oljan så att alla blad blir glansiga och fina av den, de ska inte drypa, men de ska alla vara täckta.

– Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper, de får ligga ganska tätt eftersom de krymper, men lägg helst inga blad ovanpå varandra.

– Strö över flingsalt eller himalayasalt

– Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Men håll koll! De ska alla vara torra och krispiga, inte mjuka i mitten, men de bränns väldigt enkelt, så ta ut dem så fort de torkat!

Grönkål är inte bara gott, utan otroligt hälsosam. Pröva en grönkålspizza med pizzabotten och créme fraiche toppat med grönkål, smulad fetaost och pinjenötter! Himmelskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s