Nu tycker jag det räcker

Som om det inte räckt med motgångar i form av sömnlöshet, sjukor, RS-virus och what not råkade jag i förra veckan ut för en riktigt konstig magsmärta. Hela natten till fredag låg jag och skakade då det kändes som om någon tänt en eld i magen på mig. Miriam hade mjölkprovokation på fredag morgon och Tony fick ta med henne på det då jag varken sovit eller vågade åka iväg, ifall det hela nu skulle visat sig vara magsjuka.
Under dagen lugnade allt ner sig lite, men på kvällen tilltog det igen och under natten låg magen i brand. Det var så hemskt! Jag var så ofta vaken att jag till och med tyckte att Miriam sov bra, eftersom hon vaknade så mycket mer sällan än mig. På något sätt kom jag igenom utan att bli galen men på morgonen tyckte Tony det var dags för mig att ringa till jouren.

Spenderade sen två timmar på jouren där de först misstänkte blindtarmsinflammation, men när värdena från blodproven sen kom in var allt okej och läkaren tyckte att det som skulle hjälpa mig var ”vila och värkmedicin”. Sagt och gjort. Hem igen med en ond magen och ett recept på värkmedicin som jag inte ens hämtade ut, för att jag var så sur. Tack vare änglar till far- och morföräldrar fick jag ändå möjlighet till vila, och jag låg och slumrade på soffan med värmedyna på magen hela dagen. På kvällen tilltog smärtan igen och det kändes som om magen var fastspänd i ett skruvstäd – hur jag än försökte slappna av i magen var den ändå helt och hållet indragen och magmusklerna spända som gitarrsträngar. Det enda som sist och slutligen hjälpte var värmedyna och 1 gram Panadol som vi hamnade att hämta från grannarna eftersom jag varit så envis och inte hämtat mina tabletter.

Söndagen var återigen bättre under dagen, på kvällen tilltog det igen, men det var lättare än tidigare kvällar och idag har jag kunnat stå upprätt igen. Har ingen aning om vad det var, men jag börjar misstänka magsår eller magkatarr – stress har inte annars påverkat mig, men den senaste tiden har det kanske varit lite väl mycket..

Rasmus family by Sofia Ylimäki Photography -013

Rasmus family by Sofia Ylimäki Photography -036.JPG

Nu har båda barnen äntligen somnat, och Tony och jag ligger och gör det vi gjort nu de senaste veckorna, ser på Game of Thrones, säkert sjätte varvet för vår del, men det är ju så enkelt när man älskar er serie, vi har så begränsat med tid om kvällarna att vi inte orkar söka något nytt, i rädsla för att det ska vara bortkastad tid. Eller har ni något serie-/filmtips som är garanterat bra?

Foton av Sofia Ylimäki-Lindqvist

2 reaktioner till “Nu tycker jag det räcker

  1. Har du testat en Omeprazol/Somackur? De finns receptfria i 20 mg:s styrka, starkare är på recept. Jag har haft som du beskriver och det lades på magsår när inget annat hittades.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s