Det där med symptom och oron som egentligen inte borde finnas

Nu har jag vetat om min graviditet i 6 dagar. I morgon är inskrivningen till mödrarådgivningen, jag ville att det skulle ske rätt så snabbt eftersom jag inte har den blekaste aning om hur långt gången jag är. Enligt mina beräkningar kan jag vara i allt mellan vecka 5-8.
Jag antar att jag inte kommer få veta så mycket mer i morgon heller, men det ger mig tillfälle att bolla funderingar och tankar med min barnmorska.
Om två veckor har jag fått remiss till ultraljud, och då hoppas jag på att bli något klokare, finns ju inga garantier så klart.

Jag har lovat mig själv att jag bara får skriva om detta en enda gång. Efter det får jag inte ens tänka tanken längre. Men jag antar att det är en rätt vanlig sak att fundera kring missfall och rentav oroa sig. Jag oroar mig inte, egentligen. Men jag vill ju så hemskt gärna att det som finns där inne ska stanna där många, många veckor och månader till. Och det är snarare den viljan som lite smått tar kål på mig. Har alltså bestämt mig för att bara låta det som ska ske ske. Utan att fundera desto mer.
Men jag ville ha ut det ur systemet, för jag kan tänka mig att det är fler än jag som haft dessa tankar under sin första trimester.

Symptom då? Knappt några alls. Något hungrigare än vanligt är jag, eller kanske inte det, mer bottenlös skulle jag väl kunna säga, känslan av att det hela tiden ryms litelite till. En viktuppgång på ett kilo skulle jag tippa, men då hade jag maginfluensa för 1,5 vecka sedan och tappade närmare 2kg under den perioden, så lite mera vikt är väl alltid bra då.
Sen började brösten ömma för kanske 4-5 veckor sedan, och de har vuxit med ungefär en bh-storlek, därav misstankarna om att jag kan vara något längre än det digitala testet jag gjorde förra fredagen indikerar.
Illamåendet är lika med noll. Jag har dock ett extremt bra luktsinne och plötsligt smakar inte gröt gott längre på morgonen. Trist nog. Men där är det också, no more or no less.
Läääängtar tills det börjar hända synliga saker med kroppen.
Inombords lär det ju hända en miljoner saker redan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s