4 millimeter

Och så var första ultra ur världen. Tony tog ledigt från jobbet några timmar och kom med, vilket varmt rekommenderas, hade nog varit annorlunda om inte han varit där.

När vi kom in möttes vi av en trevlig svensktalande sköterska och en ännu trevligare, mindre svensktalande man som jag tror hade rötterna i Ryssland eller något, för han bröt så väldans på finska. Jag förstod dock allt och kunde efter lite paus mellan hans fråga och mitt svar även besvara allt han undrade. Jag hade förberett mig på att de förmodligen skulle bli tvungna att göra ultran inifrån eftersom det ännu är så tidigt, så jag blev inte något vidare förvånad när jag blev skickad till ett annat rum för att ta av mig byxorna och sätta på mig en såndär ljusblå sjukhusmorgonrock i stället. Tony däremot märkte man att var något obekväm med hela situationen, men jag fick honom flyttad till mitt huvud intill monitorn där vi snart skulle se om det fanns något som växte i mig och där stod han som en staty och väntade medan doktorn tog fram dendär ”pinnen” som ska filma ens insides.

Sen, mörker, lite flimmer, och en bild på något som såg ut som en svart böna – och i den – en yttepytteliten vit prick. ”Japp, där finns ett litet liv, och här ser ni pulsen…”, sen tog han en ”skärmdump” och mätte sedan ”pricken”, ”… det är ungefär 4 millimeter stort, så enligt de beräkningarna är du i vecka 6+1.”

Och så tystnad. Både från mig och min man. I några sekunder sa vi inget utan stirrade som hypnotiserade på skärmen med den lilla pulserande pricken.

”…så, det finns alltså nånting där?” får jag ur mig till slut.

”Ja! Ja! 4 millimeter, vecka 6+1, gratulerar!” skrattar doktorn.

Man förstod det inte riktigt i början. Men nu gör jag det. Och jag kan inte sluta fascineras över hur lyckligt lottade vi kvinnor egentligen är, vilken fantastisk kropp vi har, som kan bära på och ta hand om och föra till världen ett helt nytt liv! Det är ju helt sjudundrandes amazing hörni!

bild-5och här har ni pricken! Ser ni?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s