Det här med att ta reda på…

En vanlig fråga har jag fått lära mig, är frågan om vi ska ta reda på könet eller inte.
Själv har jag lekt med tanken på att vänta på den stora överraskningen till själva förlossningen, men då igen är jag känd för att öppna paket en dag före julafton, så jag tror inte jag skulle klara det – dessutom har jag en man som är minst lika nyfiken som mig som bröt ut i vilda protester när jag lyfte fram förslaget om att vänta. Så svaret är Ja, vi kommer ta reda på könet.

Utöver min nyfikenhet har ju könet ingen som helst skillnad, något av det första vi gjorde när vi fick veta att vi väntade barn var att måla det tilltänkta gästrummet, som plötsligt uppgraderades till babyrum.
Jag var inget stort fan av rosa när jag var liten, och mitt första rum var, just det, rosa. Så när man tänker sådär i efterhand var jag kanske lite självisk när vi valde färgen till babyrummet. Det blev grönt, min favoritfärg sen jag var riktigt, riktigt liten. Men en liten en kan ju inte veta vilken färg han eller hon vill ha i sitt rum, så det är väl lika bra att välja något man själv tycker om.

Sen när det gäller oddsen så undrar jag hur stor roll generna har i det hela, Tonys familj och släkt är extremt mansdominerad. På min sida lutar det kanske lite mer mot tjejdominans, men det är nog rätt så jämnt skulle jag säga. Skulle vara intressant med någon statistik på det hela.

När det kommer till gissningar har vi redan en lista på över 20 personer som gissat på antingen tjej eller kille (janå, vad annat liksom?), och det är otroligt jämnt där också. Själv gissar jag på en kille, men magkänslan säger tjej, och Tony tror hårt på en kille. Han har redan haft en dröm om två pojkar och en liten lillasyster som sen lindar alla runt lillfingret, så vi får se…

Vad anser ni andra om att ta reda på könet innan födseln?
Och ni som är gravida, är det något ni själva tänker göra?


KEEP CALM
IT’S A
BABY BOY
OR A
BABY GIRL


3 reaktioner till “Det här med att ta reda på…

 1. Vi har tagit reda på könet med alla barn, jag har tyckt det är enklare då att inhandla kläder och dylikt, inte har vi varit så hemskt könsstrikta med kläder, men vita kläder har jag velat undvika då de så lätt blir fläckigt. Jag har också varit för nyfiken för att låta bli, namn har vi också vetat långt innan barnen föddes.

  Gilla

  1. Jamenvisst är det enklare, kan jag ju säga fast jag inte har barn ännu. Man är helt enkelt mer förberedd. 🙂 När det kommer till vita kläder så har jag ju tydligen gått och gjort en stormiss – eftersom jag inte vågat köpa annat än relativt könsneutralt ännu så har ju en hel del vitt slunkit med, det jag inte tänkte på var ju som du säger att vitt kanske inte är lika fräscht på en nerklottad bebis 😀

   Gilla

   1. Vitt går att hålla rent, men kom ihåg att tvätta gärna i synnerhet de vita kläderna i minst 60 grader. Jag använde mig av barnklädsprogrammet som vi har på vår tvättmaskin och tvättade allt vitt i 95 grader, då höll de sig vita och inte krympte de i tvätten heller. Färgade kläder tvättade jag enligt anvisningar på kläderna, men bara det gick så tvättade jag i 60 grader så bakterierna försvann helt. Nu tvättar jag allt på tvättmaskinens barnprogram enligt klädernas anvisningar då det har extra sköljning och då lämnar det mindre kemikalier i kläderna. Så jag rekommenderar dig att kolla vilka program er tvättmaskin har. Då håller man även vita kläder vita utan att använda sig av extra kemikalier 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s