Let’s review…

Kollade lite bakåt i arkivet idag och konstaterade att jag nog haft en liten förvrängd syn på det här med just magen! Jag minns då jag tyckte att jag var så stor redan där i vecka 11 och jag kunde jämföra det med att vara gravid i sjunde månaden osv. Oj så fel jag skulle ha!
Däremot när jag ser på min senaste bild, tagen igår i vecka 21+1 och jämför med bilder på kvinnor som är i v.30-nånting och till och med strax innan de ska föda, så är min mage rätt stor för att bara vara strax över halvvägs. Det är så roligt hur olika vi är med våra graviditeter, och det är verkligen en liten tankeställare till att vi inte kan jämföra oss med varandra på något sätt! 7+0
Jag i vecka 7.

När folk frågar mig när det är dags och jag svarar ”14 oktober” så tycker jag själv att det känns så avlägset. Jag är ju stor redan, och därinne skulle ju rymmas en bebis på åtminstone 2kg tycker man. I själva verket väger bebis mellan 400-500g och är allt annat än redo att komma ut på lääänge ännu! Och så finns det kvinnor som tvärtemot mig då är jättesmå i förhållande till hur stor babyn där inne är. Så otroligt intressant tycker jag!

v17
Jag i vecka 17.

Min viktuppgång hittills ligger på ca 6,5-7kg. Jag har tänkt på att inte väga mig så mycket mellan rådgivningarna. Har lidit av ätstörningar förr och jag tror det smartaste är att bara låta kroppen sköta sitt. Jag tror inte det skulle spela så stor roll om vi nu ens skulle ha en våg till att börja med, men vad är det för vits att väga sig om allt ser bra ut och om babyn växer bra. De på rådgivningen säger nog till om det är något man borde ändra/tänka på.
mage
Jag i vecka 21+1 – MEGAMAGE
 21+1Viktigast trots allt är ju att babyn i magen är frisk och att man själv ser till att hålla sig frisk. Min vardagsmotion i form av hundpromenader har blivit allt mer begränsad på grund av jobbiga foglossningar, men jag vägrar ge mig riktigt ännu. Jag vill ha en stark och välmående kropp som orkar ta hand om ett barn när barnet väl är ute, så jag försöker hålla flåset uppe så gott det går.

4 reaktioner till “Let’s review…

  1. Vilken fin och mysig mage!! Du passar att vara gravid!! Jag är idag i vecka 21+0 och min mage ser inte alls ut som en gravidmage (tycker jag..) utan mest som att jag ätit för mycket gottis 🙊 läääängtar efter en riktig gravidmage…. 🙂

    Gilla

    1. Oj, tack! Vad glad jag blir! 🙂 Men din mage var ju jättefin! Så otroligt häftigt hur olika det är! 😀 Är så rädd för hur min kommer ser ut om ytterligare 19 veckor! 😀 Den växer ju okontrollerat!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s