Dagens rådgivning

Idag var vi på rådgivning, i morgon har det ju gått 22 fulla veckor så vi fick med oss FPA-papper att fylla i här hemma. Känns så verkligt plötsligt! Snart kommer mammalådan på posten, och plötsligt är det ju bara 18 veckor kvar! Hjälp så snabbt det går!

En rejäl viktuppgång sen förra checken fick jag stoltsera med också – över 4 kg! Så nu har jag gått upp 11kg sen start! Yikes! Det visade sig att jag haft en riktig växtspurt de senaste veckorna, livmodern hade på fyra veckor tagit sig en bra bit ovanför naveln, förra gången var den två fingrar under, och den mätte 21cm jämfört med förra gångens 14cm. Så det var inte babyn som spurtat i tillväxt denna gång, enligt ultran för två veckor sedan vägde h*n lite under 400g, vilket ju är helt normalt. Med andra ord är det inte så konstigt att bebisen har satt av sparkar lite här och där, h*n har ju en hel värld därinne att utforska! 

xcHemoglobinet hade gått ner igen, så nu är det bara att ta tillskott för fulla muggar och hoppas på en vändning. Utöver det såg allt bra ut och med dopplern fick vi än en gång intygat att vi har en liten gälning därinne, det skulle sparkas och voltas så hjärtljuden flög upp och ner, och andra trevliga (högljudda) ljud hördes i dopplerns högtalare från alla kickar och rörelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s