Make your own

Nedan ser ni mitt nya beroende – hemmagjord islatte. Nu sitter någon där bakom datorskärmen och suckar och tänker: ”that’s oooold!”. Men detta var något heeelt nytt för mig. Det började med att jag för några veckor sedan skummade igenom Pinterest, och hittade en bild där det stod något i stil med ”homemade ice latte”.
Tyckte det verkade spännande men gjorde inte desto mer slag i saken – tills jag fick smaka på det hos våra vänner förra onsdagen när vi blev bjudna på grillmat! Jag har inte druckit kaffe hittills under hela graviditeten, dels för att det inte smakat, dels för att jag vill att allt ska vara i-s-k-a-l-l-t.

Så har det lämnar kaffe över från senaste frukosten eller bjudningen? Och har du en frysform för isbitar hemma, (eller någon typ av silikonform för t.ex. chokladpraliner, funkar lika bra) – frys ner kaffet!

När du sen vill ha islatte öppnar du bara frysen, sätter 6-7 isbitar i ett glas, smaksirap kan du ju också sätta om du vill, och sen häller du bara kall mjölk på! Så hiiiimla gott!
latt
latte
SOMMARENS BEROENDE NR.1

2 reaktioner till “Make your own

  1. Oj, det här lät ju faktiskt gott! 🙂 Vi har tyvärr inget isform hemma, men kanske jag skulle investera i en när jag får syn på en 🙂 Är ju bra till allt möjligt.

    Gilla

    1. Exakt! Isformer kan ju användas till en massa annat också! 🙂 Rekommenderar en i silikon, det gör det mycket enklare att få ut isbitarna hela och fina sen! 🙂 Finns ju t.ex. på Anttila för en relativt billig peng!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s