Nostalgiskt och vackert

Åh, vilket härligt bröllop det var igår! Solen sken, bruden var otroligt vacker och gästerna många och glada! Det var en salig blandning människor då bruden själv var från Jakobstadstrakten och brudgummen från Kokkola. Det var otroligt nostalgiskt att få åka tillbaka till Pedersöre Kyrka där vi gifte oss, för att sedan åka tillbaks på fest i Kokkola. I kyrkan kände jag riktigt hur det sög till i magen av nervositet då framdörren öppnades och bruden skulle stiga in!

Minns då jag själv stod därute och hörde hur cellon och pianot började spela, och jag föreställde mig hur brudtärnorna och marskalkerna travade in så som vi övat. Själv fick jag ju aldrig se allt det där, utan plötsligt öppnades bara dörrarna och jag och pappa skulle ta oss in och gå de darriga stegen längs altargången fram till Tony, som tog emot oss med en bugning mot min far… Blir alldeles varm vid tanken.

Hursomhelst, festen igår fortsatte på Villa Elba med god mat, lyckat program, och dans som började efter 10 ungefär. Hade sett så mycket fram emot att dansa, men där och då fick jag än en gång inse – jag är gravid. Min kropp var helt slut av allt sittande, rygg och ben bara värkte, så när bandet sedan spelade vår bröllopstryckare efter brudparets första vals tog vi oss ut på dansgolvet och bara vaggade fram och tillbaka i stilla takt. Känslan var underbart nostalgisk, trots att vi hade en mage mellan oss denna gång och T hamnade att stå lätt bakåtlutad. Det var en så fin känsla att veta att vi hade vårt eget bröllop bakom oss, och att få återuppleva det genom brudparet och gästernas glädje.
Kommer aldrig sluta vara kär i den mannen!

Efter tryckaren fick vi bara konstatera att det var dags att åka hem. Så vi landade i soffan runt kl 23, trötta och nöjda, men insåg ganska direkt att vi nog inte orkade sitta uppe längre, särskilt inte jag som skulle jobba hela nästa dag. Så vi slocknade som två små ljus några minuter senare med en nöjd hund bredvid oss.

unnamed (1)Jag och bulan efter festen. H*n ville såklart visa upp alla nya dancemoves h*n lärt sig under kvällen, så så fort jag lagt mig ner började dansuppvisning i magen i stället. Fick det på film denna gång till och med! 🙂 Underbart med finsk sommar förresten, se hur ljust det är trots att klockan är bra över 23!

Påminner annars om tävlingen ni hittar två inlägg ner! Ännu hinner ni med, och som jag sagt tidigare, you never know if you never try.
Mitt i allt är det du som tar hem vinsten. Du kan delta oberoende var i Finland du bor, jag postar såklart vinsten åt dig utan att det kostar dig nånting alls! 🙂 Kl 16 drar jag en vinnare!

mkmkspray

4 reaktioner till “Nostalgiskt och vackert

 1. först, tack för en bra skriven blogg! Jag blir lite uppmuntrad i mitt eget skrivande av att läsa dina texter. 🙂

  På tal om bröllop. Det är enda gången jag hittills har kommit i kontakt med Mary kay, och då tack vare Cajsa 🙂 Jag är urusel på smink och sminkar mig aldrig annars, så hon hjälpte mig på den stora dagen för fem år sedan. 🙂

  Gilla

  1. Tack Sandra!
   Så glad jag blir att höra att bloggen får inspirera andra till skrivande! 🙂
   Vad roligt att du använde MK på din bröllopsdag, det är verkligen suveränt!
   Använde det själv också och lät min estenom-vän sminka mig då jag själv skulle varit lite väl darrig på handen… 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s