Glimtar från idag

Idag skulle jag egentligen ha jobbat. Men på grund av regn och i överlag instabilt väder och löften om åska i såväl Jakobstad som Karleby fick jag stanna hemma. Lika bra det, hade varit surt att behöva köra till Jakobstad för att köra hem någon timme senare när man väl insett att ingen golfar en dag som denna (förutom utvalda få päron). 

Dagen har i stället varit fylld av pyssel. Inte från min sida, men från morgonen fick vi nästan omedelbart besök av mamma och farmor som var inställda på talkoarbete. Fammo hade med sig symaskin och började sy fodral till sittkuddarna som vi har på terassen, mamma slipade och målade om en turkos byrå som jag tänkt flytta in från terassen och sätta i babyrummet. Vid närmare eftertanke kan det faktiskt hända att den får en annan plats.

fgdJag däremot har spenderat mer tid i köket än vad jag någonsin gjort hittills i vårt nya hem. Först blev det ett litet snack i form av skorpor med ost och lemoncurd, sen lite pysselarbete och sen lunch med sallad, kyckling och nypotatis.
Kände även för att baka något så det fick bli blåbärsmuffins som vi sen toppade med vaniljglass. Jag åt inga muffinsar, men de fick godkänt av testgruppen. 🙂

gdgSaftiga och mjuka blev dom, riktigt perfekt gräddade!

 Efter några timmar åkte fammo vidare på andra uppdrag, mamma stannade kvar och vi tog en tupplur innan T skulle till jobbet. Det hela resulterade i en två timmars vila, där jag vaknade lite före mamma och tog en promenad med Rosa så länge. Väl uppstigen satte mamma igång igen och eftersom pappa kom körandes från Jakobstad för att hämta henne så påbörjade jag middagen – det fick bli en smakrik sallad med rågbröd och svampsoppa som jag svängde ihop på det jag hittade i skåpet – med färsk svamp blir det mesta gott!

blgEfter middagen blev det kaffe igen, pappa skulle ju såklart också ha muffins, lite vila i soffan och nu har dom nyss åkt iväg till villan där dom bor över sommar.
Kvar lämnade dom en oerhört trött och tacksam tjej!
Tack i miljoner för hjälpen idag!

unnamedRosa, som agerat något av en arbetsledare idag tar sig en välförtjänt tupplur på sin favoritfilt på soffan (igen).

Annonser

2 reaktioner till “Glimtar från idag

    1. Den är nog ny, den förra var svart fejkmarmor (inte den snyggare sorten)… 😉 Den här kommer från Kodin Terra! Du får komma och se den live nån gång! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s