Projekt glasveranda

Vi flyttade ju in här för lite mer än en månad sedan, allt var ju såklart långt ifrån klart men det kan det ju inte vara heller när man renoverar ett hus för då får man hålla på i evigheter. Vi har fortfarande ungefär hälften av all inredning och annat skräp liggandes i sina flyttlådor kvar i garaget men jag tar det låda för låda, utan stress. Dessutom är två rum ett totalt kaos ännu, men vet ni, vi kan ju bo här och det är det viktigaste.

För att få lite omväxling från insidan kommer vi nu sätta igång med utsidan en stund, och vi har skilda ytor som ska få lite mål på sig. Ingången (vi har en lite speciell ingång till vårt hus, men det visar jag i ett senare inlägg) och den inglasade terassen. Terassen satte vi igång med igår, väldigt spontant, jag, mor och far. Tyvärr hann jag inte ta de allra första FÖRE-bilderna men här kommer några halvklara bilder och lite funderingar…

Till vänster om denna bild är dörren som leder ut till terassen. Fönstret är ett av köksfönstren, de tidigare ägarna gjorde det så smidigt för sig att det är bara att skjuta fönstret åt sidan för att skicka ut mat till terassen när man har middagsgäster. Plankorna och panelerna ni ser var igår mörkbruna och brungröna i taket, så de slipade vi och grundmålade vi…
fhsDenna bild är då igen tagen med dörren till höger om fönstret, i mitten av terassen är ett långt klaffbord vars ben vi ännu ska måla, men vi har inte bestämt oss för färg än. Har heller inte bestämt mig om jag ska behålla det röda teglet eller måla det. Lampan i mitten ska jag försöka spraymåla svart. Bänkarna fungerar både som förvaringsbänkar och sittbänkar, de fick sig en skvätt färg igår då sittytorna var träfärgade och plankorna var missfärgade. Bestämde även mig för att måla fönstren hela vägen in till glaset, då de, som väggen också var mörkbruna, så här sen ni att det är grundmålat i väntan på att vi ska enas om en färg. Skulle vilja ha vitt och ljusgrått i detta vackra uterum. Längst bort ser ni en lucka som leder ut till katthuset som de tidigare ägarna hade till sina 4 katter. Men eftersom vi inte har katter ryker det inom en snar framtid.

tej

Här nedan ser ni en bild skymt av katthuset och den öppna terassen…

jtyHär är uteterassen lite tydligare och gården samt vår stora, fina pil syns lite bättre. Taket har samlat på sig pollen genom året och läcker lite så det ska vi ta och fixa med tryckspruta och silikonmassa, så blir det lite vackrare ljus här inne… Värmelamporna i taket har Tony tänkt arrangera om, och så funderar han på att spika fast plankor mellan balkarna på delar av balkongen för lite mer skugga…

tyj
Här skymtar det andra köksfönstret till höger, och lite av gården från framsidan.
Kylskåpet kom med huset och blir ju perfekt för kalla drycker, men ska försöka hitta något billigt sätt att klä in den i en något mer diskret färg. Några tips?
Den lilla skänken är också ett projekt som jag börjat slipa upp, men som jag inte kunnat bestämma färg på ännu… Teglet till vänster, alltså egentligen husväggen, ska målas det också, så idag åker vi och köper grundmål till det. Idéer på vad vi ska sätta för färg på det?
ytj
S
å där var nu några bilder av det vi pysslar med just nu… Men nu blev plötsligt vädret så fint så jag tror jag börjar med att sitta i hammocken en stund och bara njuta efter att jag tagit en promenad med Rosa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s