Och livets ljusglimtar

Trots att jag sjungit klagovisor lite här och där de senaste veckorna måste jag ju ändå tillägga att det är rätt skönt att gå i väntans tider. Aldrig att jag skulle göra det ensam, men har man ett kärlekspaket i form av hårig, liten hund och ett större i form av Tony så går det helt okej ändå. Igår fann jag dem såhär inför läggdags – Rosa hade fått nog av Greys Anatomy-tittande och hade smugit till sovrummet i förväg för att försäkra sig om bästa platsen. Vanligtvis har hon sin säng bredvid mig, men tillåter vi det så brukar hon då och då även få sova i sängen, förr gjorde hon alltid det, men vi har börjat sätta mer gränser nu inför babyns ankomst.

Igår kände hon dock för att ta tillfället i akt, så när vi kom till sovrummet låg hon utsträckt på mitt täcke i huvudändan. När vi sen fick syn på henne vred hon sig på rygg och spretade med fötterna i taket och såg lite ursäktande på oss. HUR säger man nej till något sådant? Det hela slutade med att hon låg intill magen på mig hela natten, också något hon aldrig brukar göra… Mysgris. 

rdagrHäromdagen skrev jag en lista på allt jag var trött på gällande graviditeten. Det var ingen kort lista vill jag lova. Ville ha det på papper för att minnas, både för att ta till vara på allt det fina som sker i vårt liv, och för att påminna mig själv om att kanske vänta en stund till nästa barn. Man lär glömma så lätt, har jag hört…
Av alla saker jag var trött på, t.ex. att inte kunna jobba, att inte kunna ta långpromenader med Rosa, att inte rymmas i mina kläder, så var nog ändå det värsta det faktum att jag inte fått vara nära Tony på länge. Kramas man är det alltid en fotboll i vägen, och T hamnar att stå böjd som en banan. Jag saknar den där riktiga närheten något enormt.
gerg

En reaktion till “Och livets ljusglimtar

  1. hej! du skriver inget så man blir ju lite orolig. är själv gravid, v23 och har följt din blogg länge nu.
    hoppas allt är bra! kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s