Det är dags!

Redan efter vecka 20 började jag vänta på att få packa BB-väskan, nu är jag i vecka 37 och börjar snarare vara lite på senare sidan. Förlossningen kan ju faktiskt börja närsomhelst, även om jag tror det dröjer ett par veckor ännu…

Så nu mina damer behöver jag era bästa tips! Det finns ju otaliga listor att ta till, den ena mer utsmyckad än den andra, men jag tycker det är allra lättast att få tips direkt från en annan person.

So tell me:
När packade ni er väska
?

Vad fanns i den?
Vad lämnade oanvänt?
Vad tog ni med åt pappan? 
Vad hade ni inte kunnat klara er utan?
Vad tog ni åt bebisen? 
Vad önskade ni att ni hade tagit med er som glömdes hemma?

Bild1 kopia

4 reaktioner till “Det är dags!

 1. När packade ni er väska? Vecka 37-38 ungefär
  Vad fanns i den? Plånbok, laddare till telefon och kamera, kamera, toalettsaker (tandkräm, tandborste, schampo+balsam, duschtvål, hårborste, hårband, dagcreme), ullsockor, egna tofflor, kläder åt mig för hemfärd, kläder åt bebis för hemfärd, bok, vattenflaska
  Vad lämnade oanvänt? Pappas extra kläder
  Vad tog ni med åt pappan? extra sockor, kalsonger och t-skjorta, bärsoppa, muslibar/chokladstång
  Vad hade ni inte kunnat klara er utan? Mina ullsockor och boken (det var rätt tråkigt när bebis sov)
  Vad tog ni åt bebisen? body, byxor, mössa, vantar, sockor, filt, och en virkad bläckfisk
  Vad önskade ni att ni hade tagit med er som glömdes hemma? Inget jag kan komma på.

  Gilla

 2. Vecka 36, kanske. I något av fallen. Men när jag skulle få mitt första barn hade jag INTE packat den på förhand, eftersom jag hade läst och hört så mycket om hur länge det ”muka” tar innan förlossningen verkligen sätter igång när man är förstföderska. I stället blev det så att fostervattnet skvalade och det blev panikpackning 🙂

  – Kläder till mig själv. Om man läcker fostervatten, läcker det på kläderna fast man har binda, och de luktar inte direkt rosor och konvalj sen när det är dags för hemfärd, om man har haft dem i nån äcklig påse under BB-tiden…
  – Egna toalettsaker, sportdryck, Tigerbalsam
  – Det minns jag inte.
  – Int nå :p
  – De där rena byxorna.
  – Inget, pappan tog med kläderna åt bebisen sen när det var dags att fara hem.
  – En amningsbh, det fick pappan fixa dit åt mig.

  Gilla

  1. Jag packade redan i ca v. 37. Det är jag glad för. För vår pöjk föddes i v 38 😀

   I väskan fanns:
   Kläder för mig till hemfärd
   Xtra kläder åt pappa
   Platta, telefon, kamera + laddare.
   Shampo,balsam, tanborste osv.
   Kläder åt baby till hemfärd.
   GODIS 😀 och ett kexpaket ( om man blev hungrig mitt i natten och inte orkade gå till köket och hämta något åt sig 😉)
   Lanolin salva till brösten och läppomada var något som ja absolut inte kunde vara utan ( man kan få torra läppar av lustgas)
   Vatten flaska
   Ammnings bh och inlägg.

   Åt baby tog vi
   Strumpisar, byxor, strumpor, byxor, body, mössa vantar, tjock halare ( november baby) och en filt.

   Någor som jag önskat jag hade med var öronproppar. För man hör när någon annan i rummet brevid plingar efter personalen. 😉

   Lycka till när det är så dags 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s