Svar på fråga

Fick en fråga av Anna som löd såhär:

Har följt med din blogg rätt länge eftersom vi nu själv sitter å väntar på vår bebbe som väntas anlända 27.12 längtar så när jag ser bilderna ❤ eftersom det är vårt första barn har vi mycket funderat kring vad som är måsten att ha den första tiden och vad man kan köpa senare, vid behov. Vad har varit era ”must have” och har nåt varit onödigt? Sen läser jag förstå gärna en förlossningsberättelse också

Svar: Först och främst, grattis till er kommande lilla skatt! Förstår din längtan! På slutet tyckte jag det var nästintill jobbigt att se alla bebisar komma till världen då min ännu var på insidan. Men snart, snart! Kanske det blir en julbebis? 🙂

Kan inte säga vad som man absolut klarar sig utan, eftersom det där är så olika från person till person. Men det vi använt flitigast här hemma har absolut varit:
– Bröstpumpen, just för det att mjölken rann till rätt snabbt för mig och jag fick så sjuka bröst då lillen i början åt så lite, och så mycket lämnade odrucket. Då var det skönt att kunna lätta på trycket. Mitt tips är dock att om du tänkt amma, så lönar det sig att vara otroligt ihärdig från första början, han blir så lätt van med flaskan, och man själv också för den delen, så amningen kan börja krångla ännu mer om du använder den för mycket.
– Babynestet, för vår del har vi inte haft behov av spjälsängen ännu, han är ju så liten och vill gärna ha det ombonat och lite ”trångt”, precis som i livmodern. Det behöver ju såklart inte vara ett babynest, mammalådan duger precis lika bra. 🙂
– Ceridalolja, i början hade han lite torr hud, och man behöver faktiskt inte alla lotions och krämer, olja funkar super! Perfekt också vid blöjbyten, fett löser ju upp fett, så att säga, så efter att vi tvättat honom därnere har jag ibland också satt lite Ceridal på en bomullstuss och strukit in det i alla små veck.
– Ergobabyn, bärsjalen, med andra ord. Perfekt när man har en bebis som vill vara nära och man har mycket att göra och skulle vilja ha fria händer. Han somnar nästan direkt i den och sover lääänge.
– Napp! Ni kanske inte tänkt ha det åt er bebis, det hade inte vi heller, men vi konstaterade att hans sugbehov var så stort, trots att han inte alltid var så hungrig, så att ge honom nappen när han ligger och vrider sig i sängen har varit en räddning, han kommer mycket snabbare till ro. Oftast. När man väger för- och nackdelarna mot varandra så är det nog mycket lättare att vänja bort nappen sen än att ha en knarrig baby när lösningen ändå är så enkel.
– Cuplatondroppar, superbra om han sväljer mycket luft när han äter, dessa introducerade vi efter 1,5 vecka innan varje måltid, och de hjälpte avsevärt mot gaserna i magen.
– Badbunke, tro mig, gillar babyn att bada så är detta verkligen en lifesaver om kvällarna när det är läggdags. Vi har börjat bada honom nästan varje kväll och trots att babysar inte har några rutiner vid den här åldern ännu så hoppas jag att han så småningom ska börja koppla bad med läggdags, och så småningom hitta ett mönster. Han blir så avslappnad efteråt och det finns inget mysigare än en nybadad bebis.12208775_10153300694098121_4389742192005008125_n

Har säkert glömt något, men dessa är saker som jag sådär spontant kommer att tänka på. Fråga om det är någon annan sak du undrar över, så kan jag säga om jag haft mycket eller lite användning av det. 🙂

En reaktion till “Svar på fråga

  1. Tack Sara 🙂 Mao borde vi klara oss såhär så får man köpa sen efter behov 🙂 Visst längtar vi massor efter vår bebbe men det känns så länge till jul och nyår så vi har liksom inte tänkt oss att det blir nån bebis på länge än.. Kanske är det också för att jag har några skift på jobbet kvar, kanske man börjar vänta ännu mera sen när man är mammaledig 🙂 tack för svar och all lycka till er

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s