När babyn somnar i famnen

Fick väldigt tidigt höra att det inte är bra när Elmer somnar i famnen, eftersom han då blir van med det och sen inte kan somna på annat sätt.
I början, när hans mage var som sjukast var det enda sättet att få honom att slappna av att ha honom att ligga mage mot mage. Han kunde då ligga där, febrilt fäktande med armarna på jakt efter något att hålla tag om då magen knep som värst, och frenetiskt sugande på sin napp. Till slut somnade han av utmattning. När man sen lade ner honom i sängen tog det inte länge förrän han vaknade igen.
Men vad gör man då? Nog är det ju bättre att han sover något alls än att han inte finner någon ro för att han har så ont?

De senaste dagarna har han fått göra samma sak, vid magknip och då vi vet att han egentligen vill sova och inget annat hjälpt. Det har också varit mycket lättare att flytta honom från bröstet till hans säng än tidigare. Undrar om detta är något som håller i sig eller om han återigen kommer bli beroende av att somna och sova i famnen om vi fortsätter på samma sätt? Har inga planer på att göra vana av det, men har heller inte tänkt vara hysterisk med det, och man måste ju medge att det är rätt mysigt med en sovande bebis på bröstet.

12465586_10153403081178121_2108532360_o12483375_10153403081633121_670294853_n

4 reaktioner till “När babyn somnar i famnen

  1. Vet du, låt ditt barn sova i famnen om du vill. Babyn behöver närhet, tids nog fattar de att sova på annat ställe. Det där med att man ”skämmer” bort dem med att ha dem i famnen är strunt. Vår tjej fick sova i famnen mest hela tiden, nu vid 5 månader sover hon hur bra som helst i vagnen eller i sängen. Ren lyx om hon vill sova i famnen någon gång ☺

    Gilla

  2. Sov på ni bara så som det funkar bäst! Jag gjorde det förbjudna att amma min son till sömns, både på dagarna o till natten. När han somnat la jag honom i vagnen eller sängen. Mycket lätt för mig! Hade dåligt samvete för detta då alla sa att man absolut inte får amma dem till sömns blablabla men men syster sa jag sku skita i vad andra säger och göra så som det känns bäst just då. Om nå funkar, varför ändra? Finns ändå så mycket som är jobbigt med de små. Så jag fortsatte tills han sluta amma vid 7,5 mån och övergången till somna-utan-bröst var hur fin som helst. Och tutt har han aldrig tagit heller.

    Gilla

  3. Varför ska man inte göra det? Elmer somnar också ofta vid flaskan och förstår inte vad som är fel med det? Annat än det att han kan bli lite förvånad om/när han vaknar i vagnen eller sängen sen. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s