Det sket sig (bokstavligen)

Idag, efter att Elmer gnällt en stund insåg jag att dagens leverans har anlänt i blöjan. Så med lillgubben över axeln och en skål med varmt vatten travade vi iväg till babyrummet och skötbordet. Fann bara den så kallade ”proppen” i blöjan, som alltid tar så ont för honom att få ut (ersättningen gör bajset lite hårdare), tänkte att jag sätter på honom en ny blöja så kommer resten när det kommer, helt enkelt. Böjde mig för att sätta den använda blöjan i roskisen med lillens rumpa i vädret och tror ni inte att han under de två sekunderna jag böjt mig ner satt igång med att trycka ut resten av senapen på skötbordsunderlägget. Med ena handen greppar jag snabbt efter hans fötter för att förhindra att han skulle doppa dem i härligheten – för sent, såklart. Så där ligger han och skiter och ser nöjdare ut än aldrig förr, med hälarna nerkletade.

När jag fått bort fötterna från det värsta kletet och han ligger något så när stilla sträcker jag mig efter hushållspappret för att torka bort största delen av lasset på skötbordet, för sent igen, för nu har sprinklern satt igång. Torkar bort det värsta från min nerkissade och -bajsade son. Lyfter upp honom, får en del klet på mig men skit samma (bokstavligen igen). Drar med andra handen loss skyddstyget från underlägget, sätter lite hushållspapper under, och sätter ner bebis. Vänder mig om kastar tyget i tvättkorgen och under den kvarts sekunden hinner han såklart sprinkla på golvet, jag hann hoppa undan i sista stund med ena handen fortfarande på hans mage.

Nu är det alltså vått på golvet där jag ska stå och byta på honom, tar lite hushållspapper och börjar torka golvet, Rosa blev ju nyfiken så hon går såklart i lite av kisset, och plötsligt känner jag hur det droppar på min axel, och ja, ni kan ju gissa vad det var.

Tredje gången gillt för Elmers sprinkler och nu är jag helt säker på att det inte finns mer i lager, så jag lyfter upp honom, och slänger en handduk över det nerkissade underlägget efter att jag torkat bort det mesta. Sätter än en gång ner pojken på skötbordet, torkar av honom med varma trasor, nästan hela kroppen fick sig en omgång, kunde lika gärna satt honom i badet, och fort på med blöjan.

Det ringar rätt bra in min dag. Hoppas er varit bättre!

12483654_10153409054818121_1698122820_n

3 reaktioner till “Det sket sig (bokstavligen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s