Elmer 3 månader

Elmer blir ju som sagt 3 månader idag, hade sett så fram emot att gå till rdg och se hur han vuxit, men det fick bli nästa veckas fredag i stället. Just nu är vi iallafall här i utvecklingen:

Jag kan…
…svänga medvetet från mage till rygg
…gripa tag i saker och medvetet slå till det som pinglar i babygymmet gång på gång
…häva upp mig på armarna och sträcka på mig högt, högt!
…stödja väldigt bra på nacken och ”tappar” inte längre huvudet
…känna igen personer jag träffar ofta på både röst och utseende
…ropa och har mitt alldeles eget språk
…ha långa sovdagar där jag knappt gör annat än att sova, för att nästa dag knappt sova alls, suck säger mamma.

12540243_10153430121633121_1841626312_n

Jag gillar…
…att ligga på mage på min bärares arm, då ser jag som bäst och det känns skönt i magen
…allt som har med ljus, lampor och skärmar att göra!
…att se mig själv i spegeln
…särskilt människor med glasögon, det är ju så kul!
…när man sträcker ut tungan åt mig
…att se på vågorna från Tranquil Turtle i taket
…när man sjunger för mig.
…gubben på pappret man fick hem från rdg, han är min bästis vid blöjbyten
…att bada och att vara naken
…att suga på mina händer så det riktigt smackar om det
…att se på Rosa, hon ser häftig ut
…babygymmet hos mommo och moffa
…att ligga på bordet och titta på lampan med kristaller i köket – bästa!

12557227_10153430121663121_200034121_o

Jag ogillar…
…att dra kläder över huvudet (nytt)
…att ha på mig mössor och sätta på mig halaren, gallskriker varje gång
…att bajsa (gör ont)
12557804_10153430121693121_1677503806_o

Elmer har nu börjat somna lite lättare, ibland räcker det till och med att sätta ner honom i sängen när man ser att ögonlocken börjar falla, så somnar han efter en stund. Vissa dagar sover han massor och låååånga lurer så man hinner göra nånting för sig själv också, de senaste dagarna har jag till och med kunnat jobba lite vilket har varit så roligt!

Han är en riktig morgonsolstråle, hans rutiner är absolut bäst morgon och förmiddag, både vad gäller tupplurer och mat, annars äter han hemskt dåligt på dagarna, leker typ bara med flaskan, och nattetid så äter han desto mer, närmare 2dl/gång, och hans sovpass innefattar allt mellan 3 till och med 6 timmar (vanligast är dock 4h).

Med andra ord börjar han bli en riktigt normal liten en, så när som på dagar då man inte fattar nånting alls! Men det hör ju till. Mestadels är han en riktigt glad och uppmärksam liten typ som inte gråter i onödan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s