Kan man ge för mycket av sig själv?

Det här kanske är en dum fråga, men jag har ofta tänkt, de dagar då Elmer är extra krävande, och då han sovit minimalt på dagen och därav behöver massor, om inte ständig, uppmärksamhet. De dagar då jag inte räcker till, inte hur jag än försöker! Jag kan ge honom ALL min odelade uppmärksamhet, jag kastar honom i luften, jag pratar, busar, stimulerar, vänder tillbaka honom på rygg då han är trött, de gånger han inte fattar att göra det själv, men vad och hur jag än gör så är det bara gnäll, gnäll, gnäll.

12527995_10153590190848121_1132676234_n

Vid något skede stänger jag bara av, jag kan bli alldeles stirrig, känner hur någon galenhet inom mig börjar gro och växa allt eftersom gnället från min lilla gnällspik ökar i decibel.

12596384_10153591024808121_576158793_n
När jag har gett ALLT. Det finns inget mer att ge. INGENTING jag gör tycks räcka till eller vara bra nog för lillparveln, då undrar man ju i sitt stilla sinne – gör jag för mycket?!
Nu menar jag inte på det sättet att jag skulle överstimulera honom. Men ger jag så mycket av mig själv utan att få något tillbaka att jag snart bryter sönder mig själv i processen? Vad sjutton ska man göra?!

Nu har ju denna dag inte varit en av de värsta, men jag ville ta upp det, för jag kan tänka mig att flera känner samma sak vid dagens slut. Otillräcklighet. Uppgivenhet. Utmattning. Samtidigt som tankar om att man skulle ha kunnat göra det bättre, och dåligt samvete kryper sig på – när allt är tyst.

12834707_10153590191023121_1719620631_n
Lider nog väldigt ofta av ”Usel-mamma-med-inbillningar” syndromet i såfall.

12903401_10153591024838121_628556345_o

2 reaktioner till “Kan man ge för mycket av sig själv?

  1. Har du någon typ av bärsele? Det kan vara värt att testa. Jag tycker att det har hjälpt oss under gnälliga dagar. Kanske är bebisen lika gnällig i bärselen men man har åtminstone händerna fria och kan vandra runt lite.

    Gilla

  2. Hade nog samma känsla när vår bebis var runt 1-6 månader. Hur jag än försökte söka kunde jag inte hitta någon orsak till varför han var så ofta missnöjd. Ha ville inte vara på golvet, i famnen, ligga i babygymmet, sitta i babysittern, ligga i vagnen. Ibland gick det att ha honom i bärsele. Magproblem (magsmältningsproblem) de 6 första månaderna kunde vara en orsak. Fick råd av läkaren att inte ge mat tätare än 3 h timmars mellanrum eftersom det kan irritera magsäcken ifall det alltid finns mat att bearbeta. Har du funderat på t.ex. magproblem? Sen tror jag också att olika bebisar har olika temperament. Nu när han är 1,5år märker jag att han är lika envis som han var när han var bebis när det gäller vissa saker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s