Putet på min mage

Förra veckan träffade jag Johanna Hjulfors, som jobbar som bland annat personlig tränare, kostrådgivare, men kanske mest aktuellt för mig – Mammamage-instruktör. Hade länge misstänkt en diastas (magmuskeldelning) då jag tyckt min mage putat så mycket och ville få det uppkollat samt få råd för hur jag bäst tränar min post-preggo mage. Dessutom har jag haft så otroligt dålig motivation på gymmet då jag inte haft en aning om hur jag får eller bör träna, men känt att jag snabbt vill komma igång, så att jag har ett starkt utgångsläge inför nästa eventuella graviditet.

Johanna träffade mig vid Herberts Hus i Kronoby en solig eftermiddag, vi gick igenom hur kroppen och framför allt magen/bålen funkar, jag fick berätta lite om min vardag, hur jag tränar och vad jag ville ha hjälp med, och sen satte vi igång. Jag fick lägga mig ner och utföra olika övningar hon gav mig, för att jag skulle lära mig hitta de rätta musklerna. Där fick jag lära mig att plankövningar inte alls är så bra som man trott för magar som varit gravida, eftersom vi använder så mycket av de yttre magmusklerna. Övningarna vi gjorde för att jag skulle hitta de djupa musklerna var något helt annat än de övningarna jag hittills gjort i mitt liv, och jag fick verkligen mycket kött på benen och många ahaa-upplevelser under hela passet.

Har alltid haft lite svårt att söka hjälp privat för saker jag har problem med, blir lätt obekväm, men med Johanna var det verkligen tvärtom! Hon var så härligt genuin och roligt och man såg verkligen att hon njöt av sitt jobb! Sånt tycker jag om!

Det visade sig att jag inte alls hade någon diastas, typ bara en liten en i storleken av ett euromynt strax bakom naveln, helt normalt! Men jag som tydligen tränat magen fel hela livet hade lite svårt att hitta dom där inre magmusklerna som det skrivs så fint om på alla fitnessidor och tidningar, men med hennes hjälp var det plötsligt inga problem alls så nu övar jag på det tre gånger om dagen, tills hjärnan och musklerna börjar använda sitt muskelminne och hittar de djupa musklerna naturligt.

184493_267785230015092_1204110370_n
bild lånad från Johannas hemsida.

Johannas har utbildat sig enligt Olga Rönnbergs Mammamageprogram, och drar även Mammabootcamp och Starkmamma, vilket jag kommer börja gå med på nu när det börjar i Kronoby i april. Hon är även utbildad sjukskötare, hälsovårdare och diplomerad kostrådgivare, bland annat! Klickar ni här så kommer ni till en lista på de tjänster hon erbjuder, på sidan hittar ni också mer info om henne och när hennes nya kurser drar igång.

Kan verkligen varmt rekommendera Johanna! Grymt bra människoperson som kan sin sak och verkligen brinner för det hon gör! Hon var superduktig och har du funderat på att komma igång igen, eller bara vill kolla upp magen och lära dig hur du ska träna den – ring henne för allt i världen!

(Obs, detta är INTE ett samarbetsinlägg, jag vill bara berätta om den fina erfarenhet jag fått och motivera fler som funderat på att ta steget och få hjälp med sin post-preggo mage att bara gör det, Johanna är verkligen super!)

2 reaktioner till “Putet på min mage

  1. Jag anlitade också Johanna förra veckan för att veta vad som är bra träning efter graviditeten. Alls tittade ju frågande på mig när jag berättade att jag börjat träna så jag blev osäker. Sen vill man ju int förstöra något heller och hoppas ha en stark kropp innan det är dags för nästa barn. Jag anmälde mig också till stark mamma i Kronoby å jstad så då ses vi där 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s