När lugnet lägger sig

Idag var en sån där fantastisk kväll då man lyckades tajma kvällsgröten så Elmer inte hann bli gnällig och krångla (hatar grötkrångel), och när man väl lade ner honom för natten så somnade han rätt snällt utan gråt och skrik. Han svepte med armarna en stund och så var det där. Duktig pojke! När Tony sen gick för att titta till honom hade han tydligen kravlat sig ner till fotändan var han sen somnat tvärs över sängen… Men han sov ju iallafall.

13120911_10153687544683121_1715035168_o
Med Nighty Night Owl har det blivit så lätt för honom att förstå att nu ska man sova.

IMG_2585Kvällssolen i kontoret var alldeles fantastisk! Kan knappt vänta tills trädet utanför börjar slå ut sina rosa blommor, förra året matchade de Kalklitirväggarna perfekt!

IMG_2617IMG_2618
Det vackra skärbrädet är det vi fick i goodiebagen från eventet i helg, och kakelplattan med  de mjuka anti-skrap kuddarna under har blivit en ny favorit på köksbordet. Även den kommer från Elsa Möbel.

IMG_2622
Vi hade en mäklare här ikväll som värderade vårt hem. Mest för att vi var intresserade av att se om huset stigit i pris efter att vi renoverat det. Vi blev nöjda med domen!

IMG_2630IMG_2616Rosa njuter av kvällssolen från sin favoritplats, och jag ska snart bänka mig i soffan med Tony för att se det senaste av snittet av Game of Thrones. Livet.

I morgon ska ni få se lite på några nya detaljer i Elmers rum..

4 reaktioner till “När lugnet lägger sig

 1. Hej! Vad ger ni för kvällsgröt? Har han reagerat på nån mat, vad isf? Reagerade han på nån smakportion till först, men sen gick det om?

  Vi har länge fått rådet att börja ge gröt på kvällen eftersom vår lilla skatt vaknar med 1-2h mellanrum hela natten och är hungrig. Men hon har alltid haft problem med magen och vi har testat majs- och risgröt och nu också havregröt men hon verkar få magknip av allt…

  Försöker samla på mej en massa råd och fiffiga ideér av människor, så tacksam för alla mattips du har 🙂

  Gilla

  1. Hej! Jag var försiktig med gluten i början eftersom jag läst att det inte alls är så bråttom med att införa det i kosten, så vi började faktiskt med Muksus banangröt. Han älskade den och reagerade inte mer än att magen kanske var lite trög (osäker på om det var den dock eller om det var tarmarna som var ovana..)

   Numera ger vi havregryn, antingen muksus eller vår egen som vi gör på finmixade, glutenfria havreflingor. Blandar sen i lite av ersättningen han dricker och så lite Semper mangopure som jag tycker

   Gilla

  2. varit snäll mot magen. (postade lite för tidigt där!) Vi har haft turen att Elmer inte reagerat på så mycket, förutom majs och potatis som han fått sjuk mage av, och vi började ju rätt tidigt med smakportioner då han gått på ersättning.

   Hoppas ni hittar något som passar! Upplever att sovandet blev något bättre på nätterna efter att vi fick in rutinen om 5 mål om dagen…

   Gilla

   1. Tack snälla för svar! 🙂

    Tror vi ska testa med muksus risgröt som nästa då hon tidigare reagerat på andra grötsorter som innehåller mjölkprotein och muksus risgröt innehåller bara ris medan muksus banangröt också innehåller mjölkprotein. Hon har också reagerat på majs och har en känslig mage som reagerar direkt jag eller hon själv äter något nytt så vi får helt enkelt ta det superlungt med alla nya smaker 🙂

    Tack för en intressant blogg 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s