En fantastisk uppfinning!

***Detta inlägg är ett kommersiellt samarbete med Brännkulla Finland***

Innan jag börjar skriva vill jag berätta att de samarbeten som görs här på bloggen är handplockade av mig och jag ingår endast i samarbeten med företag och produkter jag själv skulle rekommendera och använda. Ni behöver alltså i första hand inte se dessa inlägg som reklam utan kan se dem som infomercials istället, där jag berättar om produkter som jag kommit att älska.

För ca en månad sedan fick jag kontakt med Anne Söderlund som är grundaren till den lilla sidebusinessen Brännkulla som finns belägrat i Ytteresse. Jag hade beställt ett babynest av henne inför Elmers ankomst och varit mycket nöjd med både kvalitén och priset på nästet så jag såg det som en självklarhet att recensera en av hennes nyaste produkter – Brännkullabältet.

Brännkullabältet (bilden nedan) är ett brett bälte i tyg framtaget främst för att förenkla shoppingturerna när de allra minsta är med. Elmer hade nyss börjat öva på att sitta när jag fick hem bältet, därav har jag väntat ett tag innan jag skriver om det, eftersom jag ville ge bältet en så rättvis bedömning som möjligt.

IMG_3679
Bältet har tre ordentliga kardborrband fastsydda som på så vis är väldigt justerbara i förhållandet till barnets storlek. Jag upplevde att Elmer satt mycket stadigt med detta runt sig. Vad det används till, kolla längre ner så ser ni vad jag pratar om!

IMG_3678

Elmer har sedan en tid tillbaka börjat vantrivas i babydelen på shoppingvagnarna i matvarubutikerna. Babyskyddet orkar vi inte släpa med oss in längre eftersom den är rätt tungt att kånka på en 10-kilos klimp i ett tungt babyskydd, därför har det varit lite knepigt när vi åkt och handlat eftersom Elmer inte orkar sitta som en liten baby längre och fort blir uttråkad och irriterad. Han är däremot alldeles för liten för att sitta och dingla i dedär utfällbara barnsitsarna som finns på alla vagnar, har jag tyckt, tills nu.

Vågade inte tro att bältet skulle hjälpa vårt problem när Anne berättade om det, men första försöket vände på the world as we know it!

Vi satte helt enkelt ner Elmer (för allra första gången) i den utfällbara stolen, svepte bältet runt midjan, stack in det mellan gallret baktill och fäste det med kardborrebanden, och se där – en helt ny värld hade öppnats för Elmer! Han fick ju sitta upp!

13407421_10153754354198121_1267771416_n13401247_10153754354158121_8445358_n13393343_10153754354238121_1732800234_n

Elmer var alldeles fascinerad över en nya upptäckten, och av att få sitta fritt och dingla med benen! Han var så mycket mer med nu än vad han varit i sin svettiga bilstol och han var nöjd genom hela resan. Dessutom var det jätteroligt att kunna kommunicera med honom på ett nytt sätt, då han var så nära en och på en så bra nivå!

13384791_10153754354183121_337377224_n

Bältet satt stadigt på sin plats tack vare de trippla kardborrebanden, man behövde inte vara oroligt att Elmer skulle sträcka sig efter något och dra ner något eller falla ur vagnen, utan han satt nöjd hela shoppingturen och en nöjd mamma och pappa fick utföra fredagshandlandet i lugn och ro.

Så smart och så enkelt! Rekommenderas till 110%!

Annes produkter hittar ni på Facebook på Brännkulla, Ytteresse Finland, där hittar ni allt från babynests (mer om dem i ett annat inlägg), till dookys, dreglisar, mössor, napphålare,  Brännkullabälten, vantar, vimplar, haklappar och mycket, mycket mer!
In med er och kika!

3 reaktioner till “En fantastisk uppfinning!

 1. Vilken smart uppfinning! Vi hade adaptrar till babyskyddet som vi klickade på vagnschassit när vi var till stan eller och handlade, det var verkligen guld värt. Så enkelt att inte behöva flytta över henne någonstans, särskilt om hon hade somnat. Nu har hon precis fått en riktig bilstol och är så pass stor att hon kan sitta i butikskärran utan problem. Och det diggar hon, sitter och babblar med folk och har roligt.

  Gilla

  1. Ja, verkligen! Vi hade också en adapter till bilstolen som vi klickade på, det var lite opraktiskt när man skulle göra stora uppköp och man var ensam med bara en korg till förfogande. 🙂 Så det här var verkligen perfekt!

   Gilla

 2. Kan man månne använda bältet till annat också..?! Funderar på när vi reser iväg söderut och man inte alltid kan lita på att det finns barnmatstol, bältet skulle isf vara en praktisk lösning som inte tar alltför mycket rum i väskan. Frågan är väl närmast hur stabilt det är, om det håller med bara bälte och ett ryggstöd isf..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s