Produktiv mammatid

Igår kom min farmor hit efter att Tony åkt iväg på jobb. Tror att hon hade tänkt stanna en stund för att sedan åka vidare på andra ärenden, hon stannade dock till klockan 23.

Först hjälpte hon mig med sy färdigt ett par byxor som jag lämnat på hälft på för att jag försvårat saker en smula.. Sådär som det blir när man får ett infall att göra något man aldrig gjort förut, som tur är min farmor en symaskinsguru och med legendariska sömnads-skills, så jag fick all den hjälpte jag behövde, och många fina tips på vägen.

När vi var klara med byxorna kom Loppisracet på tal, och jag hann bara mumla ut mina funderingar om att sälja hemmagjorda dreglisar på ett hörn, så var hon med på noterna och föreslog ett sy- och klipptalko. Sagt och gjort, Elmer matades av fammo, nattades av mig (tog en timme, suck!), och under tiden jag gjorde det hade hon redan börjat klippa ut lappar som bara var för mig att börja sy ihop. Så för er som är påväg på söndag – här finns dreglisar i fina mönster och i ekologisk trikå till en förmånlig peng!

IMG_3693
En liten hög av de trikåtyger jag samlat på mig
IMG_3694
Dreglisar in the making

IMG_3695IMG_3697

IMG_3706 (1)
Trött och nöjd morsa

IMG_3711

IMG_3713
Syrener är nog det vackraste som finns

IMG_3723

Måste säga att det var så otroligt skönt att sitta och bara sy och se hur saker och ting tar form och blir gjorda utan att bli avbruten. Bestämde att jag skulle sy mellan det att Elmer somnat tills Tony kom hem klockan 00, och tur var det ju att jag satte någon form av deadline, annars hade jag väl suttit hela natten.

Mammatid av kvalité är för mig den tiden du har där du får göra saker till slut utan att bli avbruten, att få sitta och plocka i sig en skål frysta vindruvor och bara fokusera på det du vill. Vad är mammatid för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s