Att fynda små skatter

Här kommer första delen ur en serie av flera inlägg från mina loppisräder de senaste veckorna. Har fyndat så det är inte riktigt klok och jag måste erkänna att det uppstår någon typ av eufori när man hittat det där perfekta fyndet som man bara inte förstår att just man själv och ingen annan fick hitta.

Har flera gånger även fått konstatera att loppis nog är småbarnsmammans största nöje, billigt och för de som ännu har barn i vagn som är nöjda med att bara sitta och se på saker (oftast) så är loppis ett ypperligt tidsfördriv. Dessutom är det ju miljövänligt!

Först ut är en blandning av det jag fyndade igår under min, Elmer och min vän Linnéas loppisdag. Jo, jag säger dag för vi började faktiskt klockan 10 i Halkokari när det regnade som mest då dom hade Loppisrace i området. Vi var ute efter en bilstol som jag blev snuvad på rakt under näsan och bitterheten över det hade inga gränser och fortsatte växa allteftersom fötterna blev våtare. Mest fyndade vi barnkläder under racet, men där hittades även två av de saker jag presenterar här nedan, en Babybjörnpotta för 3€ som trots dess fina skick inte kanske behöver visas i bloggen, you get the point, det var en billig potta och lite annat smått och gott.

När vi kände att vi blivit tillräckligt våta bestämde vi oss för att ge upp loppet (och hoppet om att hitta en annan bilstol) och åka in till stan på lunch i stället. Sagt och gjort, och efter en god salladslunch på Mediakulma for vi till Kallentoris loppishall och där ska ni veta, där fanns det minsann grejer:

IMG_3799
Kallentori bjöd för några dagar sedan på ett fynd i form av en träpall. Betalade inte många eurosar för den. Men igår hittade vi bland annat en ABC-tavla från IKEA och en stringhylla jag ursprungligen tror att kommer från Anttila. Blev eld och lågor direkt men konstaterade lika fort att BÅDA produkterna saknade pris! Så jag gjorde något jag aldrig brukar göra, jag bad dem ringa ägaren till bordet som hade svar direkt, troligen hade någon pillat bort lapparna för ägaren hade nog prissatt dem tidigare. Hade förväntat mig en hel massa pengar eftersom båda två var i butiksskick ännu men blev alldeles paff när jag fick höra priset, och lika paff över att just jag fick ta dem med mig hem.

IMG_3801
På loppisracet prickade vi också rätt när vi hamnade under garagetaket på en kvinna som sålde PoP-kläder och massor av fina leksaker till bra priser, men med lite prutande (också olikt mig) så åkte bland annat dessa fina träleksaker från BRIO med mig hem, mindre än 3€ fick jag betala för dem/styck.

IMG_3802IMG_3803

Så ja, som ni ser, en väldigt lyckad dag på stan, med perfekt sällskap och en son som uppförde sig alldeles exemplariskt i 7 timmar.

En reaktion till “Att fynda små skatter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s