En sorglig syn

De senaste dagarna har man verkligen vetat att man lever. Elmers blåsor tilltog natten till tisdag och spred sig utmed benen, och ryggen förutom runt munnen då, där det alltid varit som värst. Han sov inte en blund natten mellan måndag och tisdag och när jag smög iväg till jobbet på morgonen klockan 7 var det med grus i ögonen och en stor oro för hur resten av dagen skulle fortsätta där hemma. Finaste svärmor hade kommit över från morgonen och låtit Tony sova några timmar så länge hon skötte en övertrött Elmer som inte kunde sova på grund av alla blåsor.
Under dagen sjönk febern och när jag kom hem var han nästan helt och hållet sig själv. På tisdag kväll steg febern igen sådär lagom till läggdags, vi gav honom värkmedicin som inte hjälpte särskilt mycket, men man vet ju inte hur det hade varit utan den…

Natten till idag sov han lite längre skift i taget, ungefär en halvtimme åt gången, men natten har varit en enda dimma. Vi har lyft honom i sängen de senaste nätterna då vi upplevde att han blev lugnare där, så inatt har jag vaknat av ömsom sparkar i magen, ansiktet eller ryggen, när man väl förstått att svänga sig om. Att börja jobbet tidigt på morgonen är ingen bra kombination med nattvakande och idag höll jag på att somna under skolningen trots att den var väldigt intressant.

När jag kom hem idag var det till en något piggare typ, men blåsorna han haft i ansiktet hade nu börjat spricka och bilda var som torkat, och under munnen fanns en hel del varfyllda småblåsor. Blåsorna på kroppen hade också tilltagit i mängd i och volym, vissa var stora varbölder, vissa hade spruckit, och resten såg ut som nässelutslag över praktiskt taget hela kroppen. Det är hemskt att se ens barn vara så sjukt! Jag sov en dryg halvtimme och under tiden ringde Tony samjouren och vi fick tid inom en halvtimme. På samjouren konstaterade läkaren att Elmers utslag troligen börjat som höstblåsor, men att de på grund av bakterier troligen utvecklats till svinkoppor och därav behövde antibiotika.
Vi hann åka iväg till apoteket redan nu ikväll så nu har vi börjat hans kur.
Jag var först väldigt emot antibiotika då det bryter ner immunförsvaret så, men jag antar att det är ett val man gör, att lita på att läkaren vet bäst. Den här gången kändes det som det enda och rätta valet.

14509137_10154045083863121_622047164_n14527498_10154045083983121_895209593_n

8 reaktioner till “En sorglig syn

 1. Oj stackars lilla Elmer! (och föräldrar också) Så hemskt när dom är så sjuka, hjärtat blöder!! Vi hade också höstblåsor nyligen men där klarade vi oss utan värre åtgärder. Men nu nån vecka senare blev det hög feber igen och den här gången blev det öroninflammation och då fick det bli antibiotika. Suck för dagisstarter. Men hej, tack vare höstblåsorna klarade vi oss undan magsjukan som gick på dagis då. Alltid nåt! Krya på lilla killen!

  Gilla

 2. Nämen vännen :/ Jag tyckte att Melker hade mycket blåsor och då hade han ”bara” hela benen och händerna. Efter en vecka har de nu torkat bort iaf och sömnen börjar bli normal igen. En sån himla skitsjukdom! Jag tyckte det hjälpte att han sov med kläder och vantar, men det kliar ju förstås ändå. Hoppas antibiotikan hjälper nu.

  Gilla

 3. Stackars liten! Å trist att det ännu kom i samband med det att du har börjat jobba, säkert ännu svårare att åka hemifrån då 😦 Krya på dej Elmer!

  Gilla

 4. åh va typiskt att ni skulle råka ut för det där och precis just nu när du skulle börja jobba och Tony vara hemma.. trist start för alla 3. men starkare kommer ni ur det och bättre immunförsvar får Elmer, får man tänka på när det är som värst. kraft o styrka!

  Gilla

 5. Min son har haft svinkoppor och tyvärr är nog antibiotika det enda som hjälper mot dem, annars sprider dom sig bara mer. Hoppas medicinen hjälper fort för jag vet hur jobbigt det kan vara med dom där kopporna! Min son hade på ryggen och halva ryggen var som ett öppet varigt sår som måste smörjas med zinksalva och täckas över varje dag. Tog en vecka innan han blev bättre :(.

  Gilla

 6. Usch vad jobbigt det ser ut ❤
  Tänkte fråga om en annan sak, vi sover ännu riktigt dåligt och vaknar varannan timme natten igenom trots att O är 9 månader. Funderar på en Nighty Night owl eller dyl. som ni köpt tidigare åt Elmer men eftersom de är rätt dyra tänkte jag fråga nu när ni haft den länge och E blivit äldre om ni ännu tycker att den fungerar och hjälper eller om det var mest när han var yngre?

  Gilla

 7. Oj stackaren, ser verkligen för hemskt ut! Hoppas det snart ger med sig nu när han fått medicin. Hade själv svinkoppor för några år sen och det var inte roligt, kan jag tala om! Så i såna fall är det bra att antibiotika finns. Trist att Elmer skulle bli sjuk just när du började jobba, gör det ju extra tungt då. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s