Snöhästen är här!

Fick nyss ett meddelande från min farmor att Arabias Muminsäsongmugg kommit ut i butik! Min säkra källa bekräftade att den på Minimani går loss för 15,95€. Ååh så jag väntat! Nu känns det verkligen som att den nya säsongen står för dörren – sakta men säkert kryper kvicksilvret mot nollstrecket, och två morgnar har jag till och med fått skrapa bilrutan innan jag kört till jobbet. Måste verkligen säga att vi haft en skön höst, och förvisso är den det ännu och får gärna vara det en stund till, november brukar vara sååå lång då den är så kall och mörk och oftast saknar snö! Oj, så jag önskar att vi får snö denna jul! Här hemma har jag redan börjat nynna julsånger och häromdagen utbrast Tony att ”om du fick bestämma skulle det vara jul varannan vecka!”.

Moomin-Snowhorse-2016-PR-FIN-FINAL (1)

Okej, fullt så ofta behöver det ju inte vara jul, men två gånger om året vore trevligt, eller ens det att juletiden skulle vara längre än den är. I fjol inföll julen på den allra värsta tänkbara dagen, fredag. Julhelgen var alltså alldeles oerhört kort eftersom juldagen och annandag jul var på lördag och söndag. I år är det litet bättre då julen är på lördag. Men jag minns då den kom på en måndag! Total lyx! För mig skulle julen gärna få vara under en vecka.

Moomin-Snowhorse-2016-PR-FIN-FINAL (1)

I år (precis som alla andra år) lovar jag mig själv att försöka ha undan alla julbestyr innan december, så att december månad får avnjutas med glöggkvällar och stressfritt julpyssel och bakande lite när andan faller på. Lite stress hör ju julen till, men jag vill inte stå med knäcksmeten upp till halsen natten före julafton, som jag så ofta gjort de tidigare åren.
Min stora önskan i jul är att få fira den hemma, utan att behöva åka från ställe till ställe, med en egen julgran i ena hörnet av vardagsrummet, förra året hade vi en liten fjuttig sak i plast. Julkulorna i glas lär jag väl få skippa och ersätta med några fula plastbollar som Elmer inte kan ha sönder, eller så dekorerar jag bara med tygdekorationerna från Maileg, men gran ska det vara! Jag ser så fram emot den här julen, och jag tror att man kommer njuta extra mycket av den nu när vi har Elmer, på något sätt.

Bilder från moomin.com

En reaktion till “Snöhästen är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s