En fantastisk födelsedagsfestidé

Nästa vecka, eventuellt helgen därpå, ifall schemat blir för tight i och med att veckan kommer vara rätt hektiskt, kommer vi ha födelsedagsfest inte bara åt Elmer som blir utan även för Tony, som blev 30 i slutet av september. Som den firare jag är tycker jag att alla födelsedagar är viktiga, men när man fyller 1 och 30 så är det EXTRA viktigt. Har gnolat mycket på hur upplägget ska vara, och ofirare, som min kära man nu råkar vara, så blir det något traditionellt och relativt enkelt, ni vet, kaffe, kaka, släkt och vänner.

I slutet av september var jag dock på ett kalas med just ett sånt där härligt tema som jag älskar – min yngsta moster Madelen blev 30 och det firade hon stort med att hålla talko på gården, dans på terassen och målarverkstad i garaget!

Jag hade blivit ombedd att ta hand om målarverkstaden och Madde hade även önskat Vintage Paint. Fina Evalis på Elsa Möbel i Kronoby hade plockat ihop några burkar Vintage Paint åt oss, och färgen gick verkligen åt! Gästerna hade fått ord om att ta med sig något smått att måla, och folk kom med allt från klädnypor, brickor, adventsljusstakar, klädhängare, pallar och ramar m.m. Själv hade jag en liten gunghäst i trä som jag hade hittat på loppis, ni ska få se resultatet när den är klar!
img_5824img_5827
Min Pentikbricka som hade fått fula fettfläckar på det ljusa träet fick en vacker lavendelton i stället.

img_5828
Några av deltagarna målade glasburkar, här i färgen Moss Green, första lagret påstruket och halvt torkat… Så enkelt med en färg som går på de flesta ytor!

img_5829
En mörkröd adventsljusstake blev vackert grå i Stone Grey!

img_5831img_5833img_5835
IKEA-pallen är alldeles perfekt att måla med Vintage Paint! Har sett så många fina resultat av just den här modellen!
img_5848
En av gästerna hade en otroligt vacker hund, som satt och betraktade allt som pågick på gården.

Skulle jag inte ha en man som är så ovillig att fira skulle jag absolut ställa till med talko och målarverkstad själv, det var en så fin paus i arbetet på utsidan. Men när jag blir 30! Då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s