En svart ansiktsmask

Hämtade ut månadens Livbox igår, jag fick hem en låda tre månader i rad efter att Elmer fötts av en fortfarande okänd människa (ge dig till känna, tack!), men efter det fortsatte jag min beställning för att jag gillade att få hem en låda godbitar en gång månaden. Även om de flesta produkter jag använder här hemma är Mary Kays, så är det a) jättebra att testa andra produkter att ha att jämföra med, b) roligt med kompletterande produkter som eventuellt inte finns i Mary Kays sortiment, c) …och vilken kvinna gillar inte att få hem en låda full med godbitar en gång i månaden?

I månadens låda kom det både sånt jag absolut inte kommer använda, och sånt jag gärna testar på, en av de grejerna var en Peat Mask av märket Sosar. Ansiktsmasken är tydligen handgjort i Estland och när jag korkade upp den märkte jag till min förvåning att den var… svart!?
img_6163
Bara att smeta på med andra ord. Den var väldans lätt att applicera tyckte jag!

img_6166

Googlade Peat då jag inte kom på vad det var på svenska, och det enda jag fick upp var torv, så vi håller oss till peat, det låter lite finare..

Såhär står det på sosar.com om masken:

Peat mask balances the skin and helps stabilise oil production – either increase or decrease the process depending on what the skin needs. It helps to decelerate aging processes, is deep cleansing, moisturising and effective in removing toxins, leaving your skin smooth and toned. Peat is ideal for weekly skin care and can be used on face, scalp and body to maintain a healthy balanced skin.

img_6171
När jag haft på masken i någon minut kände jag att det började strama till i ansiktet, inte så att det sved på något sätt, men i och med att masken torkade och drog ihop sig – och det snabbt – så stramades huden under åt åt alla håll och kanter så det kändes som att man fick en facelift, så här så jag ut i ansiktet trots att jag försökte slappna av helt och hållet..

img_6173

Hehe…

Det var lite knepigt att skölja av den med bara varmt vatten och hädanefter använder jag nog en blöt handduk när jag ska avlägsna masken.. Mitt vintertorra ansikte kändes dock väldigt balanserat efter att jag fått bort masken, och man märkte verkligen att den återfått lite lyster, plus att rödheten var försvunnen och vid hakan, där jag lätt får porer, så var det mycket finare också. 4/5 toasters får den, minus för att den var lite knepig att ta bort. 🙂

En reaktion till “En svart ansiktsmask

  1. hej! kan du ta ett foto av innehållet i din livbox så man får se vad det kan vara för slags produkter med?
    tycker du det är värt pengarna?
    e sååå sugen att testa då jag älskar produkter själv också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s