Håret före och efter

Sådärja! Nu har vi blåst lite liv i mitt trötta mammahår! Sussi konstaterade fort att utväxten fått leva sitt eget liv lite väl länge, för jag hade liksom en krona runt hela huvudet av mörk utväxt som bara skrek ”please remove me!!”. Hade dessutom använt silverschampoo igår i bastun för att sedan glömma sätta i balsam, så håret var minst sagt stripigt när jag släppte ner det väl bänkad i frisörstolen..

Mitt hår drar väldigt mycket mot rött, oavsett hur jag försöker så blir det alltid guldigt och har jag mörkbrunt hår förvandlas det så småningom till kopparfärgat. Här nedan har jag dock lyckats få bort lite med min silverschampootvätt, men jag ogillar att använda det alltför mycket för ja, som ni ser blir det ju lite slitet….

img_6155img_6156

Det jag ville göra var att få ordning på min utväxt, men ändå på et sådant sätt att det fortsättningsvis skulle vara lättskött och kräva minimalt med underhåll under det kommande halvåret. I’m lazy that way, plus att det ju faktiskt kostar en del med frissabesök!
Jag ville även ljusa upp de redan blonda tonerna, och göra vissa partier lite vitare.
Sussi förstod direkt vad jag ville, och föreslog också att vi skulle testa en relativt ny behandling – Smartbond, som skyddar och stärker färgbehandlat och blekt hår under själva behandlingsprocessen. Det finns även ett tredje steg, som man sedan kan använda som efterbehandling hemma. Enligt henne var det till och med snäppet bättre än Olaplex, bland annat för att man vid användning av Olaplex under blekning behöver använda högre dos väteperoxid, vilket ju blir lite snett enligt mig, för man använder ju dessa metoder för att skydda håret mot de starka kemikalierna, och om man då måste höja kemikaliedosen för att man använder något som ska skydda mot det så blir det ju lite uppochnervänt. Men hursomhelst, Smartbond gjorde verkligen underverk med mitt hår! Det kändes så otroligt mycket friskare än före färgningen, och man kände direkt på hur borsten bara gled igenom håret när det ännu var blött, att håret var reparerat och starkt!

Här nedan ser ni resultatet, och vill ni se det in action kan ni klicka in er på Hiussali Piilos instagramsida, där det finns ett litet videoklipp. 🙂

img_6159img_6161img_6162

En reaktion till “Håret före och efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s