Lucka nr. 5 – TÄVLING – Polkuped

Förra veckan hämtade jag ut ett finfint paket på posten, lucka nr. 5, en tävling som pågår till och med onsdag 7.12, är denna gång i stolt samarbete med polkuped.fi.

polkuu.jpg

I dagens lucka har jag fått äran att lotta ut ett par gymnastikringar! Vi hade tänkt sätta upp dem här hos oss, men mitt tålamod lät sig inte vänta, så igår när jag besökte mamma och pappa råkade jag ju veta att det fanns stadiga krokar färdigt i en av deras takbalkar, så ringarna fick följa med mig och Elmer till Jakobstad för en testrunda.

Nu när jag ser på bilderna i efterhand inser jag ju att jag borde ha justerat ringarna myyyycket högre. Men Elmer visade en tydlig nyfikenhet och ville gärna hänga och slänga med dem, så det var kanske lika bra att han fick titta och känna på dem ordentligt nu första gången. Detta mörker i Finland är ju inget att skryta med, men med hjälp av min brors flickvän Jannica fick vi ändå några helt okej bilder, om inte annat är dom ju fruktansvärt söta – se bara hur nöjd han är!

Det jag tycker är så bra med just gymnastikringar är att möjligheterna är så många, barnen lär sig i egen takt sätta sina gränser för vad just deras kropp klarar av, deras motorik, koncentrationsförmåga och inlärningsförmåga förbättras i takt med att de får utforska ringarna och deras möjligheter, och det uppmuntrar till fysisk aktivitet och en stark kropp! När jag var yngre var jag med i redskapsgymnastik, och jag tyckte alltid ringarna var det allra roligaste!

___________________________________
För er som inte vet vem och vad Polkuped är så kan jag berätta att det hela började med en sparkcykel av märket Puky, som Eva och Thomas Ramstedt köpte till sin då tvååriga son Marius. De imponerades över tvååringens förmåga att behärska denna och av själva sparkcykelns kvalitét, och med ett växande intresse från omgivningen över den för Finland rätt nya cykeln, beslöt paret sig således att börja importera dessa från Tyskland.

Cyklarna blev snabbt en succé genom Evas blogg, och sedan dess har det aktiva paret fortsatt inspirera andra familjer till fysisk lek och bus genom det noga utvalda sortimentet av aktivitetsprodukter de säljer, och genom sin livsstil.

På deras hemsida hittar man allt från sparkcyklar, cyklar, friluftsutrustning för hela familjen, skidor, bärselar, swimfins, till gymnastikredskap i form av ribbstolar, ringar, klätterrep och mycket, mycket mer – allt för att bjuda till fysisk aktivitet, och för alla åldrar.

Det som verkligen gör att jag fastnar för företaget är hur Eva och Thomas låtit barnen ha en sån central roll i deras karriärsval. Familjetiden och fysisk aktivitet är en tydlig hjärtesak för dem och det märks i produkterna de valt ut, och tiden de lagt ner på att beskriva sortimentet. En sparkcykel blir nog den definitiva julklappen nästa jul!

Hemsida: Polkuped.fi
Instagram: @polkuped.fi
Facebook: Polkuped
______________________________________

För att vara med i tävlingen vill jag att du följer dessa enkla steg:
1. Kommentera vem du skulle vilja se hänga och slänga i gymnastikringarna! 🙂
2. För en extra lott, gilla/följ Polkuped på instagram eller Facebook,
kommentera även att du gjort detta!
3. Kika in här på torsdag för att se om du vunnit!

LYCKA TILL!

125 reaktioner till “Lucka nr. 5 – TÄVLING – Polkuped

 1. Jag skulle ge ringarna som en julklapp till hela familjen för jag tror att både barn och vuxna i vår familj gärna hänger upp och ner ibland! 😉 Jag gillar polkupeds sida redan från tidigare!

  Gilla

 2. Min 4 åriga dotter, flera av hennes kusiner har dom, så det enda hon gör när vi är hos dem är hänger i ringarna. Hon är vig och hittar på en massa skoj med dem. Hon skulle bli överlycklig om vi vann dem.

  Gilla

 3. Perfekt till villan. Där skulle Bonusdottern på 9 år, systerbarnen på 10 år och 7 år och även min son kunna hänga och slänga i dem och rycka det är super kul.

  Gilla

 4. Jag skulle ge dem som julklapp till min brorson (som snart är 3 år gammal), eftersom jag vet att han skulle storgilla dem. Har själv liknande ringar och både vuxna och barn hänger ofta i dem här hos oss 🙂

  Gilla

 5. Vi har nio barn i åldrarna 3 månader till nitton år. Sedan kan man räkna med att en hel del kompisar skulle vilja testa dem också så hos oss skulle de nog bli använda.

  Gilla

 6. Egna barn har redan ringarna och älskar dem. Kanske det blir en gåva åt någon av våra fadderbarn. Jag gillar redan polkuped på fboch instagram.

  Gilla

 7. Vår son skulle älska att hänga i ringarna. Perfekt julklapp eller födelsedagspresent till honom så vi hoppas på vinst! Följer polkuped på fb 🙂

  Gilla

 8. Skulle bli en fin julklapp till våra barn som trivs med att hänga upp och ner! 🙂 Gillar polkuped på fb sen tidigare.

  Gilla

 9. Oj det skulle vara så roligt för hela familjen. 🙂

  Även jag skulle ta med dem till ”mommo och moffas” för där har de tak som man kanske kan och får hänga upp krokar i som kanske kunde hålla för vuxna. För det finns nog ingen vuxen i vår familj dom skulle kunna låta bli. Ringarna skulle säkert sporra min egen lilla älskling (ettårig dotter) att börja våga ställa sig upp också 🙂

  Gilla

 10. Jag vet att vår tvååring gärna skulle hänga i dessa! Och även lillebror som e lika gammal som elmer tror ja skulle gilla dem. Sen var även jag när jag var liten en ring-fantast!😊 Följer också deras sida sedan tidigare!

  Gilla

 11. Min son som är 1,2år skulle älska att hänga och busa med dom. Och när ingen ser skulle mamma också säkert hänga där;) Jag gillar Polkuped redan från tidigare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s