Lucka nr. 19 – TÄVLING – City Clinic

När det kommer till min far har jag, ända sedan liten, ansett att han kan fixa vad som helst. En stor del av den drivkraft och företagsamhet jag besitter kommer från just honom, och någon med ett större hjärta får man leta efter.

När jag var yngre, i lågstadie- och högstadieålder, hade jag en hel del pojkkompisar, de flesta av dem spelade, liksom jag fotboll eller basket. När någon av dessa hade någon idrottsskada, oavsett hur stor eller liten, så ringde jag alltid pappa och frågade honom om han kunde kolla på dennes ben/rygg/knä osv. efter skolan. Nu efteråt inser jag att jag ju var lite crazy för att ställa sådana krav på min far, han jobbade ju redan 10-timmars dagar, och här bad jag om välgörenhet. Det lustiga var, att han så gott som alltid hittade tid för mina idrottsskadade vänner. För sån var, och är min far.

Min pappa, Johan Hult, blev klar naprapat från Naprapathögskolan i Stockholm för 26 år.  I samband med detta flyttade de hem till Jakobstad och han började jobba, han öppnade sin naprapatpraktik dagen innan jag föddes. Jag minns hur han berättat att han i början av sin karriär, när det ännu inte fanns mobiltelefoner, kunde sitta i sitt mottagningsrum på Fitness Club, som han startade på andra våningen av Prisma i Jakobstad tillsammans med en vän, och vänta på att telefonen skulle ringa. Mamma var hemma med nyfödda jag. Han kunde ha några kunder om dagen på den tiden, idag är de betydligt fler.

Rätt snabbt därefter började även hans arbete med FF Jaro, nu har han jobbat 25 år med fotbollslaget, och genom det har han stiftat många goda bekantskaper genom åren med både spelare såväl som tränare. Han har ett litet rykte om sig att vara den som tar de utländska spelarna under sin vinge, och många är de sommarkvällar då vi fått sitta vid långbordet på sommarstugan, med spelare från världens alla hörn. Det är och har varit en rikedom, och pappa har verkligen visat oss barn vad gästfrihet innebär.

Både jag och min syster spelade fotboll och utövade en drös andra sporter som unga, och jag vet inte hur vi skulle ha klarat oss från större skador om inte pappa varit där och lappat ihop oss. En tid tog han till och med hand om laget jag spelade i, på sin fritid. Jag förstår inte hur han hunnit, men han har verkligen gjort allt för oss.

Fortfarande tror jag starkt på att det inte finns något min pappa inte kan fixa, särskilt när det kommer till sånt som hör till hans område – naprapati.
Till en naprapat kan du gå om du t.ex. har led-, nack- och ryggbesvär, ont i knät, ryggskott, ont i ländryggen, om du har spänningshuvudvärk, problem med ischias, musarm, tennisarmbåge, idrottsskador osv. osv. Bäst är det ju att ringa och rådfråga med naprapaten i fråga. Här kan du läsa mer om vad en naprapat gör.

Det var så många som var intresserade av behandling till Maria, när jag hade den luckan, så det kändes fint att veta att jag hade denna lucka i beredskap. 🙂

Nu har jag glädjen att lotta ut en gratis behandling till min far på City Clinic i Jakobstad!
Vill du ha chansen att vinna? Here’s what you gotta do:

– Skriv i kommentarsfältet: Har du någon erfarenhet av besök hos en naprapat?
Fick du hjälp?

– För en extra lott, dela detta inlägg på Facebook!
– Kika in här i morgon och se om du vunnit! Tävlingen pågår fram till kl 20 i morgon 20.12.

LYCKA TILL!

IMG_4346

Pappa och jag i somras ❤

58 reaktioner till “Lucka nr. 19 – TÄVLING – City Clinic

 1. Jag har aldrig varit till en naprapat. Det har aldrig varit något behov men under hösten har jag fått konstiga smärtor i knäna. Borde kolla upp det, så att vinna ett besök vore toppen!

  Gilla

 2. Jag har anlitat Johan ända från att han öppnade – ibland ofta ibland mera sällan. Alltid har jag fått hjälp. Tur att han finns!

  Gilla

 3. Han är helt super! Denna vinst vore som en perfekt julklapp. Efter 2 tidigare olyckor och nu konstant huvudvärk är ett naprapat-besök det bästa man kunde få. ❤️
  Var stolt över din superduper farsa! 😄👊🏼 (Delar också på Facebook)

  Gilla

 4. Jag har problem med ländryggen till och från. Har besökt både massör och naprapat men ingen har lyckats få min rygg bra. Kanske Johan skulle kunna?!

  Gilla

 5. Har sedan länge haft bekymmer med axlar, nacke och rygg. Då det varit riktigt jobbigt har besök hos naprapat gjort susen! Tack vare en liten buse på snart 1 år får ryggen utstå en hel del och en behandling hos din far skulle vara bästa julklappen! 😊

  Gilla

 6. Hej! Har själv aldrig besökt naprapat. Men har insett att det bör jag har sedan en vandring i fjällen haft mer och mer problem med mitt knä! Jobbigt nu när man går. Roligt att läsa lite om yrket! 😊😊👍🏼

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s