Sammanfattning av de 12 första veckorna

Det känns verkligen som om graviditeten pågått en halv evighet redan. Med tanke på att den började så våldsamt. Efter att illamåendet avtog har veckorna däremot gått betydligt fortare, och jag har inte ens hängt med veckobytena utan det är snarare min app som påmint mig om när veckorna bytt.

 


Tröttheten är så extremt påtaglig. Jag orkar knappt någonting, det är just och just att jag klarar det jag måste göra. Men utöver det är det kollaps på mattan som gäller när jag väl kommit hem från jobb eller andra måsten. Har saknat bloggandet, samtidigt som jag känner att jag inte skulle kunnat göra det på något annat sätt heller. Jag var helt enkelt tvungen att ta en veckas paus.

Förra onsdagen var jag på ultraljudsundersökning, allt såg jättebra ut. Det var en helt annan känsla att få gå på ultraljud med andra barnet. På något sätt visste man mer vad som väntade, och kunde njuta på ett helt annat sätt, man förstod sig på hela miraklet och såg allt med helt nya ögon. Det var så häftigt. Det var en lat liten typ som låg därinne, i mitt stilla sinne önskade jag att starten även skulle vara lite lugnare väl på utsidan den här gången, men det blir som det blir. Nu är jag i princip säker på vad det är för kön, har en så stark känsla att det känns som att det inte kan slå fel, även om det såklart bara är en gissning vid det här skedet.

Annat då, hungern är enorm. Jag äter helst salta saker. Smörgåsar hör nog till favoriten ännu. Sushi på fredagar, och fisk överlag är jag otroligt insnöad på just nu! Varma soppor är också en hit! Godis har jag mest ätit för att det varit jul, men jag har inget större sug, särskilt inte efter choklad, precis som när jag väntade Elmer, och kaffesuget är också som bortblåst. Däremot är jag konstant törstig, och dricker mängder av vatten.

Magen har vuxit den senaste veckan, och efter att ha jobbat 9 timmar idag sade jag till mig själv att detta var sista dagen i mina vanliga jeans, nu är det att gräva fram mammajeansen. Blir nämligen bara mer svullen om magen mot kvällen, och där är det inte så skönt med högmidjade byxor. Knäpper ofta upp knappen på jobbet om jag har långa tröjor, men nu har dragkedjan fått för sig att rulla ner, så att stå och blotta trosorna är inget jag tycker är så värst trevligt.

Ska nog ta en magbild så småningom också, men har hållit mig ganska low på den fronten ännu, har känt mig så svullen att det är roligare sen när den där ”riktiga” magen sen börjar träda fram.

Nytt bf är 8.7. Känns som att 2017 blir ett riktigt babyboom-år. Är det någon av er läsare som är beräknad till 2017? När i så fall? 🙂

11 reaktioner till “Sammanfattning av de 12 första veckorna

  1. Jag har BF en dag efter dig 9.7 😊 Har mått pyton sedan vecka 7 och sjukskriven sen slutet på november. Det har varit ”trevligt” att läsa om någon annan som mått lika eländigt. Jag var spyfri i 5 dagar men sen kom det tillbaka till helgen. Hoppas vi båda får må bättre snart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s