-23, tumistid och syskonvagn

Och plötsligt blev det riktigt, riktigt kallt därute. Tycker så synd om Elmer som annars älskar att vara ute, men -23 grader är lite väl magstarkt, även för honom. Rosa vantrivs, hon får köldkramper och trippar på som en ballerina efter en stunds pulsande i snön på jakt efter ett bra ställe att uträtta behoven på. Helst av allt ligger hon på sitt fårskinn och slappar i soffan. Helgen och veckan gick i krasslighetens tecken, många fina inlägg bara flög förbi på grund av min oförmåga att orka lyfta ett finger.

15870537_10154347295233121_125050762_n

Den här veckan har jag varit tvungen att ge bort två av mina kvällsskift, anledningen har varit att Tony också haft kvällsskift, och eftersom kvällsdagis stänger klockan 20 skulle vi ha behövt få någon som hämtar och lägger Elmer tre kvällar denna vecka. I stället löste vi det så att jag gav bort två turer, och Tony tog ledigt en dag. I morgon är vi båda två lediga, och det fortsätter så fram till söndag faktiskt. Känns som en liten minisemester om jag ska vara ärlig. Helt underbart! Och i morgon händer något jag sett fram emot så länge nu: Jag och Tony ska på dejt! Första gången på tre månader som vi är bara på tumis en kväll, och mina snälla föräldrar erbjöd sig att ha Elmer över natten. Med andra ord blir det Elmers första natt hos mommo och moffa, men jag tror inte det finns en människa på denna jord som Elmer älskar så mycket som min far, så det blir nog inga problem.

15879280_10154347295218121_1242774744_n
Den här veckan har Elmer återvänt till dagis efter två veckors paus. Trots att Tony haft kvällsskift och varit hemma på förmiddagen har Elmer fått vara på dagis några timmar varje dag, för att komma in i gunget igen. Tror det är viktigt för honom att han kommer in i någon sorts dagsrutin. Att dagis blir en del av hans vardag i stället för ett undantag, för då blir han bara orolig. Hur framtiden ser ut fram till att mammaledigt börjar i juni är ännu oklar, i morgon lär jag nämligen få veta om jag får fortsatt kontrakt på H&M, nu när högsäsongen är slut. Är helt ärligt lite nervös, eftersom jag ju förstår rätt bra om man hellre väljer bort en preggolady än någon som har möjlighet att jobba en längre tid.

Idag innan jobbet körde jag förbi en trevlig tjej som sålde mig en syskonvagn, en Phil&Ted’s blev det. Kan visa er någon annan dag, när jag fått koll på alla funktioner, men sådär vid första anblick är jag säker på att det här var rätt val som första syskonvagn åt oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s