Några mål för 2017

Jag avlade inga nyårslöften i år. Är usel på sånt. Godisstrejker bryter jag efter några dagar, att gå ner i vikt och börja träna är inget som kommer motivera mig förrän efter babyn kommit, att äta hälsosammare kommer inte på frågan när mina cravings ändrar från dag till dag och innefattar allt mellan pommes frites och majonnäs, hamburgare, morötter, apelsinjuice, körsbärstomater, sushi, kokosbollar, O’Boy, osv osv… You get the point.
Shoppingförbud var kanske det enda jag sådär allvarligt funderade på. Men med en garderob som krymper för varje vecka i takt med att magen växer och faktumet att jag idag köpte både två par preggobyxor och ytterligare två par preggotoppar, så kändes ett shoppingförbud heller inte aktuellt.

Något jag däremot har börjat göra sådär vart efter är att lägga upp mål för mig själv, mål som sträcker sig fram till juni och som bygger på att jag och hela familjen ska må bättre i långa loppet:

– I morgon börjar rensningen av huset, rum för rum ska gallras på saker, onödiga prylar, sånt som inte längre skänker glädje, sånt som kväver. Gamla, söndriga plagg ska till återvinning, en del åker till röda korsets loppis, och en ska jag sätta upp på loppisgrupper eller på loppis när jag har tid… Kommer sätta upp en lista på hur jag kommer gå till väga, rum för rum senare, ifall ni är intresserade får ni följa med i processen.

– Datorn ska få sig en ordentlig backup, för att sedan servas, den har tjänat mig trofast nu i över 3 år, och den har så mycket kapacitet att den klarar några till, bara jag tar hand om den, så ett av mina mål är att försöka minska på slit och släng, och ta hand om det vi har i stället. I samband med detta ska jag rensa bland alla fotografier på datorn, och göra fotoböcker från våra olika livsskeden hittills. Det är så roligt att ha sådana att bläddra i, har alltid tyckt att det varit så fint av mamma att hon fotat och sparat så många bilder från när vi var små!

– Symaskinen ska dammas av, och har jag tur hittar jag till och med en sömnadskurs – jag vill lära mig att sy. Precis som innan Elmer har jag fått den där lusten att tillverka egna barnkläder, och det enda jag lyckades knåpa ihop innan Elmer kom var dreglisar, mössor, babyfiltar, snuttefiltar, ett par babybyxor och en väldigt funny-looking nalle som jag gav Elmers kusin i ”välkommen till världen”-gåva. Som bonus skulle jag vilja lära mig sticka, på riktigt. Jag kan sticka, i den utsträckningen att jag klarar olika, enkla tekniker, men jag förstår mig inte ett dug på mönster, och mitt tålamod är uselt. 

– Garagetömning, för att Tony ska få sin egen tillflyktszon, där han kan måla, snickra, montera, eller bara såga sönder något, och, när det behövs, ta sig en kall öl i lugn och ro. Att vi får mer utrymme för smart förvaring är ju en självklar bonus det med! 

– Sist men inte minns, vi måste hitta en aktivitet jag eller Tony kan göra med Rosa en gång i veckan, stackarn behöver ett arbete hon med. Men vad ska man hitta på åt en hund som inte är så trevlig runt andra hundar? Agility hade varit drömmen, men jag är rätt säker på att även om det skulle passa Rosa som handen i handsken, så är jag osäker på om hon skulle tillåtas på en agilitybana.

Och så mitt lilla bonusmål:
Nästa vecka ska jag göra suveräna fastlagsbullar! 🙂

15749967_10154326450228121_251808060_n.jpg
Rosa och min familjs valp Nala, som efter två promenader tinade upp för varandra och nu leker fint tillsammans i det fria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s