Låt gallringen börja!

Nu har jag påbörjat processen att få bukt med stöket här hemma en gång för alla. Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag så trött på saker som inte har en utnämnd plats, på överflödet, på allt som ligger här och samlar damm och aldrig används. Nu ska det bort!

Ärligt talat så följer jag ingen metod, jag har läst på om olika ”städtekniker” och tagit tips från olika städgurus, bland andra då Marie Kondo och Paulina Draganja, och det jag tagit med mig från dem är väl kanske lite olika vik-, sorterings- och förvaringstekniker, samt det att slänga allt som inte längre skänker glädje. Jag kör dock rum för rum, i stället för enligt kategorier. För mig känns det enklast så. Vi har investerat i massor av plastlådor med lock i olika storlekar för förvaring av såväl kläder som prylar, och en del loppissaker. Det mesta kommer dock slängas, återvinnas eller doneras har jag på känn.

Denna veckas plan är följande:
– Badrummet – Alla badrumslådor ska tömmas och torkas ur. Allt smink, all hudvård och all hårvård som inte används, som är gammalt eller snart blir gammalt kommer att slängas. Mindre plastlådor och korgar kommer sättas ner i de utdragbara lådorna, och saker sorteras ner enligt kategori och användningsområde. Handdukar viks in och de som är gamla och onödigt slitna far till återvinning eller rivs till trasor som kan användas vid städning här hemma.

– Kök – Varje skåp töms och gås igenom. Medicin och annat i den kategorin sorteras på ett och samma ställe, och sånt som är gammalt och tomt slängs bort. Besticklådorna töms och rengörs, samma gäller lådan för slevar och knivar etc, och allt som inte används gallras bort. Köksskåpen med glas, koppar och skålar gås igenom, udda kärl slängs bort, samma gäller ugnsformar, plåtar, salladsskålar osv osv. Allt som inte används eller blivit använt på över ett år ryker. Kylskåpet töms helt och rengörs, och sånt som inte används slipper inte in igen. Kokböckerna får sig också en omgång.

– Vardagsrummet – Tanken är att en hel hylla ska tömmas, och säljas helt och hållet. Den känns överflödigt här. Alla korgar och lådor gås igenom och rensas ut, och ”tronen” som ska föreställa vår myshörna men som mest ser ut som ett sopberg, ska bli tomt.

Det är veckans plan, hinner jag med annat är jag bara nöjd!  Nu kör vi!

16118529_10154380766188121_1348713798_n
… och en bild på hon jag gärna bytt plats med ibland….

3 reaktioner till “Låt gallringen börja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s