När det inte blir som det var tänkt

De två senaste veckorna har inte alls blivit som jag hade tänkt, vilket det ju väldigt sällan blir när man har småbarn. Hursomhelst, ni minns ju att jag hade påbörjat mitt städprojekt och sett fram emot två jobbfria veckor för att få ordning på den här soptippen till hem. Hade en hel hög med peppande inlägg på lager åt er men det blev i stället platt fall på alla plan. Måndag fick jag en hel del gjort så länge Elmer var på heldag hos svärmor, men jag kände även att Elmer hade en förkylning på gång, och när Tony sen kom hem med honom till kvällen och vi la ner honom i sängen kändes han väldigt varm. Som jag gissade vaknade han flera gånger den natten med täppt näsa och feber och det hela slutade med att han fick sova mellan oss resten av natten, ingen av oss sov något vidare.
Förkylningen och febern tilltog på tisdag och den tilltänkta städveckan blev i stället en vabvecka utan dessa like. Tony skadade fingret på ett element här hemma när han höll på i Elmers rum på måndag och fick åka till akuten och sy det, vilket resulterade i att jag vakade varje natt med Elmer då Tony inte kunde byta blöja eller annat nödvändigt med sitt onda finger.

16296123_10154411488688121_1672828274_n16295362_10154411488633121_1433932186_n

Förra fredagen hade han sin sista feberdag och vi pustade ut, helgen var snorig, men han sov betydligt bättre även om han nog hamnade mellan oss de sista timmarna varje natt. På söndag morgon kände jag förkylningen slå sina klor i mig och det var bara att ge efter. Hittills har jag bara legat på soffan den här veckan, jag känner ingen smak, allt smakar papper och jag är så stockad i näsan att jag inte kan andas genom den, vilket resulterar i att jag vaknar med torkat slem runt hela munnen varje morgon – mysigt. Har full förståelse för Elmer och hans mat- och sovkrångel nästa vecka, vem vill äta när inget smakar av någonting och vem kan sova med nappen i munnen när det inte går att andas genom näsan?!

16237282_10154411488638121_858902232_n

Så det blev två sjukveckor i stället för två städveckor här borta, bättre lycka nästa gång, får man väl säga… I stället för att rensa skåpen om kvällarna spenderas de med Yle:s andra säsong av serien Cirkus Familj med fantastiska Maria Sundblom-Lindberg i spetsen. Jag är så tagen av den här serien, som i varje nytt avsnitt behandlar olika familjesituationer. Man får en helt ny förståelse för familjer med andra livsöden och motgångar och man känner sig plötsligt så väldigt liten och oerfaren på något sätt. Vet att poängen inte är den, och jag vet att bakom alla människors leenden finns en historia, även när det gäller mig själv, men serien får mig verkligen att tänka till och jag har redan hittat flera avsnitt som träffat mig rakt i hjärtat. Så här skriver Yle om Cirkus Familj:
Välkomna till Cirkus Familj. Det här är tv som handlar om att livet aldrig blir som man tänkt sig. Det här är en serie som handlar om att precis alla familjer kämpar med något. Andras berättelser är ofta den bästa hjälpen så därför bjuder familjen Sundblom Lindberg in 15 andra familjer som delar sin story och sin kamp med oss. Svåra och starka berättelser men vi har packat dem i glansigt papper för att familjelivet är inte bara slit utan också sinnlighet och skönhet. Cirkus Familj är en tv-serie om närhet, rädsla, svek och mod. Ett program om tro, hopp och kärlek.

Cirkus Familj visas på Yle Fem onsdagar klockan 22, men vill du ha tillgång till alla avsnitt direkt så hittar du dem här! Berätta gärna om du hittat ett avsnitt som berört dig extra mycket. Har inte hunnit se igenom alla ännu! 🙂

En reaktion till “När det inte blir som det var tänkt

  1. Hittade Cirkus familj på arenan förra veckan och har snart plöjt genom alla avsnitt. Petras berättelse berörde mest. Så starkt betättat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s