Att ta reda på eller ej?

Vi har diskuterat lite fram och tillbaks med Tony om huruvida vi ska ta reda på könet eller ej denna gång. En liten del av mig skulle inte vilja göra det, en del av mig skulle vilja att bara Tony får veta och sen berättar åt mig vid något passande tillfälle om jag säger ett ”lösenord” som indikerar att jag inte längre vill vara ovetandes, och en del av mig vill såklart veta på fläcken.

Tony däremot vill veta direkt, helst igår, och kan inte se det på något annat sätt än att vi tar reda på, samtidigt som han skrattar lite när jag föreslår att bara han skulle få veta.

Hur har ni gjort?

IMG_5063
Liten, 9 månader gammal sommar-Elmer på ostadiga babyben.

2 reaktioner till “Att ta reda på eller ej?

  1. Vi har ite tagit reda på med nån av våra tre barn. Innan vi blev gravida sa jag alltid att såklart skulle vi ta reda på könet om vi blir gravida, men sen blev det inte så. Jag tyckte det var så spännande att inte veta innan babyn föddes. Och att det var pappan som var den allra första som fick titta och berätta åt en halvdöd mamma vad det blev. Sen när vi väntade andra och tredje gjorde vi lika då jag tycker om när det är spännande 😉 det blev liksom en extra belöning eller hur man ska säga, då man kämpat sig igenom en förlossning och babyn föddes och DÅ fick man veta om det var en flicka eller pojke. Med de två första hade jag rätt om könet, man fantiserar ju bog om att det är endera könet fast man inte vet, men med tredje trodde jag hela tiden att det var en pojke men så kom det en lillasyster, så det blev en överaskning 🙂

    Gilla

  2. Vi har tagit reda på båda gångerna. Med den förstfödde kände jag att jag behövde veta könet så att jag skulle kunna förstå att det var en människa som jag hade i magen. Med babyn som nu är i magen hade jag samma tankar som du. Mannen vill ta reda på så i sisa minuten bestämde jag mig för att jag också ville veta. Var 110% säker på att det skulle vara ett visst kön, men så var det inte heller. Nu tycker jag på ett sätt att det är skönt att veta så vi kan planera namn etc. Skulle nämligen inte ha funderat alls på det motsatta könets namn, så säker var jag på att jag hade rätt :O

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s