Bye bye blondie + ett fint erbjudande till mina läsare!

*** Inlägget i sammarbete med Hiussali Piilo***

I tisdags stegade jag in på ett av mina favoritställen här i Kokkola, favoritställe av den anledning att jag vet att jag alltid får några timmars garanterad avslappning när jag väl går dit – frisörsalongen Hiussali Piilo, eller bara Piilo, som många väljer att kalla den. Salongen  har fått sitt namn eftersom den utifrån gatan är lite ”gömd”, men den hittas lätt precis intill Wanha Lyhty lokalen, på Långbrogatan. Piilo som ägs av frisörerna Anne och Susanna erbjuder förutom alla vanliga tjänster även sminkning av kosmetologen och frisören Noora, färgning och styling av bryn och fransar, MAGO-hårförlängningar, och intensivbehandlingar med Pro Fiber som ni får läsa om lite längre ner. Det är alltid lika skönt att kliva in på salongen, som ger ifrån sig väldigt moderna vibbar, men viktigast av allt, en väldigt avslappnad känsla både mellan personalen och mellan personalen och kunderna.

Förra året fick salongen ett nytillskott i form av Jakobstadsbördiga Susan ”Sussi” Boman, som efter många års tid jobbat på en av de omtyckta salongerna i Jakobstad, men som nu valt att pröva vingarna i Karleby. Anledningarna till att jag under mina senaste frissabesök alltid gått till Sussi är:
1. Jag älskar möjligheten att kunna få garanterad betjäning på svenska i Karleby, hår är ändå så viktigt för mig att jag gärna diskuterar med min frisör på mitt eget modersmål, trots att mina finska nuförtiden råkar vara helt okej.
2. Jag vet av både egen erfarenhet och via ryktesvägen att Sussi är något av en magiker när det kommer till hårfärgning. Denna kvinna besitter en enorm kunskap när det gäller både färger och tekniker, och ni vet det där pressade, nästintill fejkade leendet man kan ha när man sitter och ser på slutresultatet i spegeln efter att frissan är klar med en – det leendet har jag aldrig behövt dra fram med Sussi, tisdagen var inte heller något undantag, när jag glad som en sol satt och såg på när slutresultatet trollades fram under föningen.

16788202_10154471463648121_1022908434_n.jpg

Jag visste att jag ville bli mörkare, men det var egentligen mitt enda kriterium när jag väl satte mig i frisörstolen. Jag hade hintat lite om att jag gärna testade på underlayers i någon spännande färg, eftersom jag alltid velat ha någon annorlunda färg på håret. Underlayers kändes sådär lagom diskret men med tillräckligt mycket effekt för att både jag, och Tony (som gillar att hålla det traditionellt och simpelt) här hemma skulle vara nöjda. 😉
Men utöver det fick Sussi fria händer!

Vi hade tänkt i ganska samma banor från början, men hon föreslog att vi skulle pröva att blanda i lite av vårens trendfärg – mauve, också. Detta skulle synas både i själva basfärgen, och i effektfärgen, underlayersen. Kör på bara, tyckte jag och hon gick och blandade och kom snart tillbaka med 3 färgpytsar plus en tub som såg lite extra spännande ut. Sussi använde sig av Loréal’s INOA-färger, som är oljebaserade, ammoniakfria och doftfria färger. Jag som är hemskt känslig för hårfärgslukten, speciellt nu när jag är gravid och luktsinnet är otroligt, kände absolut ingenting av färgerna. Tuben innehöll Pravanas direktfärg, alltså färg som inte behöver blandas, och den förklarade S att hon tänkte sätta in som underlayers för att skapa effekt. Skulle jag kunnat hade jag hoppat jämfota redan här! När hon sedan visade upp hela färgskalan som Pravana kommer i föreställde jag mig själv plötsligt med äkta My Little Pony-hår, och lovade mig själv att någon gång testa färga hela håret till en färgsprakande regnbåge!

16790498_10154471463638121_855422442_n

Efter en kaffe, och en chokladkyss(!), vändagen till ära, var det dags att tvätta bort!
Sussi är snabb, jag är van vid att mina frissabesök tar 3-4 timmar, men vi var klara på 2,5h, och då hade hon fönat, klippt och stylat också. S använde sig av en teknik som påminner mycket om frihandsfärgning – hon använde heller inget folie, utan jobbade systematiskt mellan de tre färgpytsarna och mitt hår. Enligt henne så har man bättre översikt över vad som händer, samtidigt som hårets skiftningar blir mer levande, och så sparar man ju på miljön utan all aluminium. I stället för att dela håret i raka partier vid sidan av huvudet, delade hon upp det i så kallade ”diamanter” innan hon satte färg, detta för att ge ett naturligare resultat och minimera skarpa övergångar, ni vet hur det kan se ut när man slingat håret och sen sätter det i  hästsvans, och det syns tydliga brytningar på var de olika färgerna blivit applicerade, och det vill man ju helst undvika, därav ”diamanterna”. 🙂

När vi tvättade gjorde S även en intensiv efterbehandling med hjälp av Pro Fiber, vilket jag rekommenderat starkt, denna fantastiska produkt finns som både schampoo, balsam, inpackning och som ampuller, vars effekt håller 8-10 tvättar. Pro Fiber är en nyhet från Loréal som hjälper slitet, trött och torrt hår genom att återuppbygga cortex och berika fibrerna i håret. Håret känns som nytt och mitt hår är inget undantag! Har själv sedan tidigare schampot här hemma och borde verkligen införskaffa balsam eller inpackning, dessutom doftar produkterna helt underbart! Här kan ni gå in och läsa mera och för mer bevis, bildgoogla t.ex. Pro Fiber before and after!

Men nu ska jag sluta babbla och visa upp resultatet som jag är så HIIIIIMLA nöjd med!
Kolla själva!

rtwrtweunnamed

Jag är så sjukt nöjd med mitt nya hår! Färgen blev helt amazing och tack vare att vi kapade några centimeter och gjorde en ordentlig efterbehandling känns det som nytt! Definitivt värt det, även för er Jeppisbor att hoppa i bilen och köra till Kokkola. 🙂

Nu kommer det roligaste; Sussi vill såklart gärna träffa er också, därför kommer här ett fint erbjudande: Under mars månad kommer alla ni som bokat ett färg+klipp-paket till just Sussi få -10% på hela paketet när ni nämner mitt namn i kassan!

Som vi alla vet kostar ett besök till frisören en del om man vill unna sig både färgning och klippning, så med den här rabatten gäller det att passa på – detta gäller som sagt bara de som är bokade eller bokar in sig inom mars månad och enbart till Sussi!

Vill ni boka gör ni det enkelt via Piilos hemsida här, eller ringa 044-5504072.
Adressen hittar ni på hemsidan eller här nedan:

Långbrogatan 24A1, 67100 Karleby.

header
Hiussali Piilo önskar er välkomna in!

Kolla även in deras instagram här, för många fina, inspirerande förvandlingar.

3 reaktioner till “Bye bye blondie + ett fint erbjudande till mina läsare!

 1. Åååå så bra, ska så försöka få en tid bokad. Har länge tänkt boka tid till henne efter att en bekant hade fixat håret hos henne och det blev sååå snyggt!

  Gilla

  1. Jag brukar säga att alla får välja själv! 🙂
   Finns inget som helst bevis att färg 1-2ggr under graviditeten skulle skada barnet, klart man skall ta det försiktigt men iom att färgmassan inte kan ”sugas” in i kroppen och man inte avnjuter det ser jag ingen större skada, finns farligare saker och vardagligare produkter som används. Men som sagt, alla väljer själv! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s