20 myter som skvallrar om babyns kön

Datumet för vårt RUL (rakenneultra) närmar sig med stormsteg, inkommande torsdag närmare bestämt! Tony är kanske mest ivrig att få veta könet och jag tycker det ska bli så skönt att få se tvåan därinne, se hur han har det och om allt står rätt till. Ja, jag säger fortfarande han, för jag känner mig så bombsäker på det på något sätt.

Jag har aldrig trott på alla dessa myter om magposition, hårväxt, finnar, hjärtslag osv. Men jag tänkte för skojs skull posta en lista med de vanligaste myterna ändå, bara för att. Ni som är gravida och inte ännu vet, vad säger denna lista om er bebis, och för er som vet eller som har barn, stämde denna lista in på er?

1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.
Jag: Det här var svårt. Jag är stundvis riktigt sugen på glass, men det beror nog kanske mest på att glassen på jobbet är så sjukligt god. Däremot har jag slukat isglassar, vi har för ovanlighetens skull frysen full av glass och har haft så ett bra tag. Är även sur på godis, dock salt och surt godis men inte choklad, så de går lite in i varandra…
Resultat: Kanske lite mer flicka

Med Elmer: Noll sug efter choklad, åt inte mycket glass. Däremot gick salmiak ner = pojke.

2. Hjärtljud
När de på rådgivningen mäter babyns puls på över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Babyns puls har alltid legat mellan 150-160 när vi mätt.
Resultat: Flicka

Med Elmer: Elmers puls var alltid över 150 =flicka.

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
Jag: Jag har hittills inte haft några som helst problem, huden är lika bra, om inte bättre än förr.
Resultat: Pojke

Med Elmer: Världens sämsta hy, hatade kameror och min egen spegelbild, fick även finnar på ryggen, vilket jag aldrig haft! = flicka

4. Illamående
Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka.
Jag: Yup, kan man lugnt säga, däremot slutade illamåendet nästan helt redan i vecka 10-11…
Resultat: Flicka

Med Elmer: Här var det nog ungefär samma, men till skillnad från nu, då jag ännu kan spy på morgonen, så var illamåendet som bortblåst efter vecka 13… = ?

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.
Jag: Jovisst, aptiten är enorm just nu. Har dock inga konstiga cravings utan äter det mesta utan problem. Lite mer pasta- och kolhydratsnål har jag varit, och smörgåsar med ost har varit min bästa vän.
Resultat: Pojke

Med Elmer: Aptiten var här också bra. Inte kanske lika överdriven som nu, och jag åt rätt hälsosamt. Min enda cravings var isbitar. = Kanske flicka?

6. Magens form
Jag: Mage som håller sig framåt, ”basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.
Jag: Det sägs att magen formas efter första barnet, så här blir det ju lite luddigt, med Elmer syntes magen knappt bakifrån, och jag fick höra att det var en typisk pojkmage. Låg och putig var den. Tycker dock magen är rundare denna gång..

Resultat: Flicka?

16901723_10154486054953121_507805894_n-2
Magen nu i vecka 21.

7. Magens höjd
Låg mage sägs dölja en pojke, hög mage en flicka.
Jag: Tycker nog att min mage är rätt låg, även denna gång. Men i jämförelse är den inte fullt lika låg som med Elmer…

Resultat: Vi kör väl på flicka.

8. Hormonrand
Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
Jag: Har inte fått någon rand ännu?
Resultat: Oklart

Med Elmer: Randen sträckte sig uppåt, förbi naveln. Hur högt minns jag inte.

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.
Jag: Ööh… och vad menar man med det här? Smidig tycker jag nog jag är ännu, märker ju knappt av magen, men det har nog inget med smidighet att göra. Med Elmer minns jag dock att jag stötte i allt och alla och snubblade och tappade saker ofta, så jag antar att jag är smidigare denna gång?
Resultat: Flicka

10. Humör
Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
Jag: Haha.. Får nog känna mig träffad här. Har haft enorma humörssvängningar, gråter väldigt enkelt och retar fort upp mig!
Resultat: Flicka

Med Elmer: Var nog mer harmonisk med Elmer, men livet var ju lite mer harmoniskt då också… 🙂

11. Benen
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
Jag: ”Tunna och smala?” Låter som att bara smala människor får flickor? Klumpigt formulerat… Men benen har inte svullnat ännu, nej.
Resultat: Flicka

Med Elmer:
Benen var inte mycket svullna med Elmer heller, samlade inte mycket vätska, minns bara två tillfällen där jag tyckte att benen var riktigt svällda, och båda var efter bröllop där man stått och dansat mycket…

12. Mayaindianernas uträkning
”Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.”
Jag: Året var 2016 och jag var 26.
Resultat: Flicka

Med Elmer: Året var 2015 och jag var 24. = Pojke.

13. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
Jag: Jag sover ofta på vänster sida, mest för att jag är rädd för att Elmer ska sparka mig i magen när jag ligger vänd mot honom, men trots det föredrar jag nog vänster sida, oavsett om Elmer är i sängen eller ej.
Resultat: Pojke.

Med Elmer: Har för mig att det var likadant då. = Pojke.

14. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
Jag: Haha, jaaa, Elmer säger allt som oftast ”beibi” och ska titta på magen. Och även Tony är mer intresserad nu än när jag väntade Elmer.
Resultat: Flicka

15. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.
Jag: I första trimestern hade jag halsbränna, och någon enstaka gång nu också, that’s it.
Resultat: Pojke

Med Elmer: Visste inte ens vad halsbränna var för något… = Flicka.

16. Hårväxt?
Det sägs att ökad kroppsbehåring beror på högre testosteronhalt och att man då väntar en pojke. Om hårväxten är densamma eller mindre så är det en flicka.
Jag: Måste faktiskt medge att håret tycks växa mycket långsammare nu än innan jag blev gravid.
Resultat: Flicka.

17. Pappans syskon?
Har pappan fler bröder än systrar sägs man vänta en pojke, har han fler systrar sägs man vänta en flicka.
Jag: Detta och min intuition är i princip de två saker som gör att jag är så säker på att det  skulle vara en pojke där inne. Tonys syskonskara består av tre bröder, varpå hans ena bror har tre söner. Och vi har ju redan Elmer, så för mig är det en självklarhet att Rasmusläktet är väldigt måna om att föra vidare sina gener… 🙂
Resultat: Pojke.

Så enligt detta test pekar 11/17 tecken på att vi väntar en liten tjej.
Men som sagt, min intuition är den jag går på och den säger starkt att där ligger en liten pojke. Läste om en forskning man gjort där man lät kvinnor som inte hade någon särskild önskan om endera könet, gissa utifrån sin intuition, och det visade sig att detta träffade mest rätt av alla test de gjorde. På torsdag får vi veta, tror inte jag kommer kunna hålla mig från att berätta åt er den här gången heller, så stay tuned! 🙂

 

6 reaktioner till “20 myter som skvallrar om babyns kön

 1. Haha, vilken rolig lista! Mycket hade jag aldrig hört. Blev nog totalt oklart vad vi väntar på basen av detta dock 😆 Vi får veta på måndagen. Spännande!
  Tunikan ser btw bekant ut. Har den kommit från mig? (om just denna inte varit min så hade jag iaf en identisk. Jätteskön!)

  Gilla

   1. Haha! Nä jag gjorde ju mig av med ALLT eftersom jag ju var färdig med allt vad graviditeter heter. Som tur kan man ändra sig och som tur kan man skaffa nya grejer 😆 Var till och med så ivrig att bli av med allt att jag dumpade massa strumpbyxor och tights på dig ”på köpet” utan att ens fråga om du ville ha. Skäms lite för det i efterhand, så kan man ju inte göra! Men det var iallafall väl menat och kanske nåt kom i användning.

    Gilla

 2. Enligt listan tyder det mesta på att det är en tjej i min mage, men om vi inte misstog oss på första ultran så är det nog en pojke vi får 😄
  Min känsla är nog också att det är en pojke eftersom den här graviditeten skiljer sig på många sätt från första!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s