Mitt nuvarande jobb

Fick en fråga för ett tag sen av Malin som undrade:
”Var jobbar du? Heltid/deltid?”

Tja, det var ju nära där ett tag att jag helt släppte tanken på något jobb efter att jag insåg att timantalet som erbjöds på H&M inte skulle räcka för att det skulle vara lönsamt, men jag är en sån som tror att allt händer av en orsak, och så även det faktum att jag blev erbjuden 3 skift i veckan på Robert’s Coffee, strax innan jag skulle meddela H&M om mitt beslut. Här jobbar jag nu alltså som cafétjej, eller barista som det så fint heter när man behärskar espressomaskinen. Är så tacksam över att jag under mina sista månader i Vasa jobbade på restaurangen 1rum+kök och fick en bra grund när det kommer till att göra specialkaffe. Den senaste månaden har jag fått finslipa kunskaperna och fräscha upp minnet, och nu börjar det sitta igen. Det har ju varit en liten utmaning att lära sig vad alla de olika drinkarna innebär också, men jag tycker jag börjar få kläm på det med!
Jag njuter verkligen av jobbet på Robert’s, kollegorna är härliga, arbetsgivarna suveräna och arbetstiderna passar min och Tonys livssituation perfekt just nu. Skiften ligger på ca 6,5h om dagen som nu ökat till 4-5 gånger i veckan, och jag njuter! Det här är ju inga nya vatten för mig, även om rutinerna såklart är nya. Det enda som orosmolnet är bara hur länge jag klarar av att jobba, men vi tar det som det kommer. Mitt stora mål är hela mars månad, men jag siktar trots det in på mig på sista maj.

Elmer är på dagis, ca 20-25h i veckan, mer eller mindre. Under Tonys morgonveckor är det jag som för och oftast Tony som hämtar, ibland gör jag både och, beroende på hur länge Tony jobbar. Under Tonys kvällsveckor är det Tony som skjutsar Elmer till dagis inför lunchen och tuppluren, och jag som hämtar när jag väl slutat klockan 15:30. Hittills har uppläggen funkat så bra och det fina med det hela är att arbetsgivaren tar Tonys avvikande  veckor i beaktande när hon gör arbetslistorna, och ordnar så att inte båda två jobbar kväll under Tonys kvällsveckor, vilket skulle ställa till det lite med Elmers dagis.

Vardagen i sig funkar så fint nu, alla är nöjda, även Rosa, och det är verkligen ett stort stressmoment som lyfts från mina axlar när arbetstider och dagis harmoniserar så fint!

16900003_10154486055008121_2068686839_n-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s